fredag 1 juni 2018

Har tagit träningen till en högre nivå

Jag känner en kille som har så mycket energi så han har svårt att vara stilla, som hittar på saker hela tiden varpå en del ramlar över i det förbjudna, som har så mycket energi att det ibland drabbar hans egen hälsa.....
 ....som, för att dränera sig själv på överskottsenergi, ger sig på sin egen mor i diverse kärleksattacker.....
 ......en sån där kille som alltid är redo för nåt roligt och därför sällan slappnar av helt.
Den killen heter Silas och är snart 2 år gammal.
 Hans stackars mor undrar nog ibland varför han aldrig kan ge sig! Hon är ordentligt less på honom rättså ofta. Ja, och det är faktiskt vi med skapligt ofta....
Nu sedan det blev så varmt så märks det direkt att vi inte kunnat träna på samma sätt som vi brukat. Vi har dessutom haft mycket att göra på huset och annat i vår vardag. Den där lite mer uttömmande, hårda fysiska träningen som Silas så väl behöver har blivit alltför klen.
För 1 vecka sedan bestämde vi oss för att ta gemensamma tag för att avhjälpa detta.
 Lystra har fått slippa vissa pass, men Silas har fått springa vid cykeln tidigt på morgonen eller sent på kvällen, burit klövjeväska, följt med husse ut och springa och ibland har jag lagt in sökövningar i skogen utöver fyspasssen. Han är oerhört fysisk! Han behöver verkligen den fysiska motionen. Det gör inte Lystra. Hon mår bäst av att få träna viltspår eller att bara få följa med oss på äventyr.
 För att befria Lystra från Silas många attacker så har vi alltså verkligen ansträngt oss för att få till hans träning trots att det är så enormt varmt.
 Han har ändå en massa energi över men det blir i alla fall inte lika många dryghetsattacker. Dessutom kaaanske han kommer kunna koppla av mer både på promenader och inomhus. Han är liksom alltid "på tårna" och sprätter upp från vilande ställning i samma ögonblick som han hör någon knäppning i huset, nån kliver upp från stolen eller något rör sig ute.
Jag vet att några av mina vänner tycker att Sials verkar skapligt lugn, men i vardagen är han verkligen PÅ hela tiden. Han är visserligen ung ännu, men jag skulle verkligen vilja att han får tillräckligt med aktivitet för att med tiden kunna komma ner på jorden. Lugn lär jag väl aldrig få honom, men om han kunde få lite lättare att vila tungt så blir jag glad.
Silas var den i valpkullen som var mest aktiv under de första 8 veckorna de bodde hemma hos oss. Han var påhittig och rolig redan då. Det var ju därför han stannade hos oss. Han var så charmig och speciell, tyckte jag. Han är faktiskt likadan nu också - påhittig, charmig och full med energi.
 Lystra var också energisk när hon var ung, även om hon aldrig kommit i Silas nivåer.
Hon har alltid kunnat sova ordentligt på dagtid trots att vi varit hemma. Hon har heller inte varit lika på tårna. Silas bror Schappe var tillsammans med  Silas de två som busade allra mest i kullen. Han var också en påhittig kille.
Han har verkligen hamnat i rätt familj och får vara aktiv i vardagen. Jag får ofta meddelanden, bilder och filmer. Det är så roligt! Rugas bor i Lindesberg och har börjat med agility. De har till och med träningstävlat nyligen. Hejja er! Ocean bor utanför Lindesberg och bor på en gård där det händer mycket. Han får vara med på mycket även han, så valparna hamnade i bra familjer allihopa. Det är så roligt!
 Haha, nöjd Lystra ser ut då!! "Näe! Nu siktar han in sig på mig igen!"
 Imorse fick Silas springa med husse och ikväll tänkte jag lägga ett spår åt båda hundarna. Det blir nog jättebra.
 Jag tror Lystra ska få spåra rådjur och Silas får vildsvin. Jag har glädjen att ha tre olika vilt i frysen.
Det blir riktigt fredagsmys, med andra ord
 Jaha, nu är han igång igen.....
Hoppas ni får en bra helg i värmen.
Vi kommer nog försöka ta premiärdoppet.....hmm....jag är värsta badkrukan, men kanske måste man nån gång börja bada så man kommer igång med det innan sommarn är över. Hehe.
Vi ska försöka få hundarna att vilja bada också. Silas är mer lättövertalad, men Lystra blir nog svårt även med leksaker...SÅ intresserad är hon inte av leksaker att vi kan "lura" ner henne i vattnet. Återkommer framgent och berättar hur vi lyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar