söndag 6 maj 2018

Hundpromenad till förmån för Hundar Utan Hem

Idag var det över detta avlånga land flera promenader arrangerade till förmån för Hundar utan Hem. Örebro var en av städerna det gick av stapeln och såklart var jag och doggsen med.
Jag har ju gjort reklam för den här promenaden på de promenader jag arrangerar på JR Hundcenter, så därför kändes det viktigt att jag var med själv.
Runt 15 hundar deltog. Flera av dem var omplacerade hundar från den organisationen eller från annan organisation som sysslar med omplacering. Vi kanske var lite som svarta får i sammanhanget, men blev fint mottagna
Pengarna som samlades in gick till veterinärvård för de hundar som lämnas till organisationen för omplacering. Många av hundarna har olika behov och lång ifrån alla har haft det bra i sina tidigare hem. Då går det åt pengar för att ge dem en nystart.
Den här greyhounden var en 3-årig hane som bara bott i sin nuvarande familj i 6 dagar när promenaden gick av stapeln. Men så otroligt cool!! Han blev direkt väldigt omtyckt av mina hundar, som är känsliga för hundspråk. Den hade ett vänligt och fint sätt som de uppskattade, liksom många av de andra hundarna som deltog.
Detta var familjens 3:e greyhound som de tagit hand om genom någon organisation. 
Jag skulle absolut kunna tänka mig att göra samma sak. Kapplöpningshundar som pensioneras på Irland har låg status och anses inte kunna bli bra familjehundar. I Sverige är ju vinthundar en väldigt uppskattad sällskapshund och älskad familjemedlem, så här hittar många av hundarna sina nya hem
Hunden som går framför oss här ovan hade kommit till familjen för 3 månader sen. Den skällde på allt och alla första veckorna berättade matte, men nu var den väldigt lugn och stabil.
Det var varmt och soligt! Väldigt trevligt var det också. Silas tittar med beundran på den irländska sprintern. Oj, vad han gillade honom! Lystra ser ut som en plutt! Pyttelilla Lystra!
Hundarna var trötta på kvällen sen. Ja, Silas verkar inte så trött, men Lystra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar