söndag 13 maj 2018

Högsommarvärme

 Oj, vilken härlig helg det blev!! Började med solig högsommar, fortsatte med varmt regn med åska och nu avslutar helgen med stekande sol och hetta!
Det har blivit lite dåligt med krävande motionspass med doggsen. De har mest lallat runt på tomten. Men de har verkligen inte haft det dåligt. Lystra är alltid lugn men Silas måste vi dränera på överskottsenergi ibland. Annars blir han så dryg mot Lystra.  Och oss med....
De har fått äta utomhus flera gånger under helgen. De vill vara där vi är och om vi är ute är det lika bra att de får maten ute. Annars äter de inte. Silas magkatarr gör att han måste få i sig mat för att inte bli illamående.
Fast han har mått riktigt bra senaste veckan.
Nu har jag beställt hem mer probiotika att strö på maten till honom. Det är bra för magen och dessutom äter han gärna då. Det smakar visst gott. Tyvärr lite dyrt... 
Jag gillar VetZoo och har beställt förut därifrån. Beställer mat, kosttillskott, bajspåsar och annat. Gratis hemkörning ända fram till dörren och jag måste inte vara hemma när de kommer. Det är otroligt vad smidigt det är! Hundarna ska få fortsätta med veterinärens rekommendation på foder, Royal Canin Gastro Intestinal. Båda hundarna får det sedan de blev magsjuka i vintras.
De äter det bättre än något annat torrfoder de fått tidigare. Dessutom ska det vara mer skonsamt mot magen
Såhär fin blev Silas när vi gick på en promenad i helgen. Han hittade en plöjd åker att springa på och gnugga magen på. Mellanlandade i en bäck och sen tillbaka till leran. Dessutom började det regna när vi gick. Han fick inte komma in i huset på ett par timmar.....och det blev först kamning och sen en dusch för honom. Hujedamej!!
Nu har vi nyss fått hem sonen som varit hos sin syster i Luleå sedan i onsdags. Så nu blir det lite mys här hemma ❤ 
Jag och maken har jobbat hela helgen och hunnit budget-renovera badrummet, målat kökstaket och grävt ner en häck. Dessutom jobbade han på sitt eget jobb både fredag och sen extra på lördagen.  Så vi är lite less på att jobba nu.

2 kommentarer:

 1. Visst är det superskönt med värmen!!
  Härligt att bara få vara, har också varit ledig 4 dagar :)
  Beställer också från vetzoo och är jättenöjd!
  Kramar i solen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, oj så välbehövligt det var med långhelg!
   Kram

   Radera