lördag 14 april 2018

Hundarna på Howsweet Hundmassage & Rehab

Igår efter jobbet tog jag med hundarna och åkte till Lindesberg och till min vän Alexandra som driver Howsweet Hundmassage & Rehab (även kennel)
Hon har det så fint där i sin egen lokal i mysig hemmiljö.
Silas har inga problem med sin kropp, men jag ville ha lite råd kring hans muskeluppbyggnad.
Alexandra tyckte han var välmusklad, men petig som jag är så klagade jag lite över partiet mitt över ryggen. Fick rådet att träna koppelpromenader i skog eller över kavaletti så Silas måste lyfta tassarna oordentligt. Det ska vi göra.
Men han fick prova vibrationsplattan också, som i hans fall ställdes in på läget för att bygga muskler på ett skonsamt sätt. Fantastiskt nog verkade han tycka det var småroligt att sitta/ligga och känna vibrationerna.
Det såg så roligt ut så jag filmade lite.
Oj, vad han skakar. Haha. Ser roligt ut.
Alexandra kände igenom Lystra och på ett ställe framtill så reagerade Lystra lite i ett muskelfäste. Det var ett ställe som hon efter valpningen hade mycket mer problem med. Nu var det mycket lindrigare reaktion från henne, men ändå en tydlig reaktion. Alexandra kände också en värmebildning där.
Hon tror att det är nån skada sedan tidigare som Lystra drar upp ibland. Det var nog det som hände nu i veckan när Lystra skrek till när hon hoppade ned från sängen.
Efter lite massage och en stund på vibrationsplattan fick Lystra laserbehandling. Hon sitter oftast stilla och bara tar emot beröringen, men där det smärtar lite mer visar hon ofta att hon inte riktigt vill.
Men på nåt vis tror jag hon fattar att vi hjälper henne. 
Hon älskar att bli behandlad av Alexandra och Alex är så bra med hundar av alla de slag! Mina hundar är nog inte särskilt svåra, men även svåra vovvar accepterar Alexandras närvaro  superbra. Det har mycket med hennes lugna och mjuka sätt att göra.
Snygg logga på bilen har hon skaffat också.
Ja, så nu fick jag göra lite reklam för Alexandra! Det är hon värd! Inte bara för att hon är min kompis, utan för att hon verkligen är en hundperson jag rekommenderar. Superduktig är hon!
Bor du i Örebro/Lindesberg med omnejd så åk dit!
Här är hennes hemsida

2 kommentarer:

 1. Tack vännen för de fina orden, nu blev jag rörd!!
  Jag blir så glad när jag kan hjälpa våra älskade hundar.
  Vi får jobba lite med Lystras bog/skuldra så tar vi SnyggSilas på vibben samtidigt ;)
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De orden är du värd!
   Ja, vi ses om några veckor. Det blir toppen!
   Tack snälla ❤
   Kram

   Radera