torsdag 15 mars 2018

Lite ditt och datt

Den här tjejen jobbade hårt igår kväll. Hon var med på valpkursen och sedan också på vardagslydnadskursen när vi skulle lära oss mer om hundens språk.
Efter en genomgång av teori om hundens språk samt hur vi människor kan hjälpa våra hundar att fungera med andra hundar, så gjorde vi några arrangerade släpp två och två. Lystra fick möta en schappevalp samt gick in och styrde upp lite mellan två lite livliga valpar. På vardagslydnadskursen mötte hon en corgi. Övrig tid låg hon lugnt och sov för det mesta. Underbar är hon!!
Men nu är hon trött!!
Så idag blir det mycket vila för henne.
Hon skötte sig så fint och jag är så oerhört glad i henne. Hon håller sig lugn och är vänlig. Söt är hon också!
Silas har sluppit kräkningar i nästan en vecka. Men igår jagade han upp sig när jag och Lystra åkte iväg på kurs och verkade inte kunna lugna sig. Detta trots att han ju inte ens varvensam hemma. När vi kom hem kräktes han ett par gånger.
Inte lätt att säga till honom att eftersom han har magkatarr så får han inte jaga upp sig sådär, men det är lättare sagt än gjort.....
Många hundar som har magkatarr blir lättare uppe i varv. Kanske av att det inte är stabilt i magen. Djuret är liksom i obalans.
Jag som gått igenom utmattningsdepression vet hur psyket påverkas av hur magen mår. Vanligt med ångestattacker och olustkänslor om man inte ätit rätt. Säkert är det samma sak med djuren.
Så idag får även han en lugn dag!
Han äter som en häst och tänker jämt på mat. Tror har går upp i varv pga det också. Så fort vi rör oss springer han till köket för att han vill ha mat. Veterinären säger att det beror på att han får Kortison.
Jag har bestämt mig för att inte åka på utställningen i Västerås i april heller. Gårdagens reaktion gav mig svaret. Han ska inte ha stresspåslag på ett långt tag nu! Suck....Men det är ju för hans bästa.
Tror jag ska ta och baka lite. Vi hörs!!

2 kommentarer:

 1. Kaia blir åxå hemsk på kortison. Vägde 17 kg.... Normalt väger hon 14. Både vätska de samlar på sig och att de är så galet hungriga. Kaia blev bättre när hon fick färskfoder sent på kvällen. Men normal blev hon ju inte förrän hon slapp kortisonet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jösses vad matfixerad han blitt!! Men tjock är han inte än...
   Det ska vi nog också fortsätta med - att ge mat sent på kvällen. Det är ett bra tips!
   Skönt att Kaia blev bättre

   Radera