fredag 2 mars 2018

En timme i taget...

Lillskorven. Min älskade pälshög!!
Om du bara kunde bli frisk nån gång.
Jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Ibland tänker jag att det vänt och ibland att jag håller på att förlora min älskade hund i en okänd åkomma. Orkar inte vänta på svaret från biopsin mer!! Samtidigt är det inte säkert att den visar något...
Vi har bestämt oss att inte släppa ut Silas på vår egen gård av rädsla att nåt pucko slängt in nåt giftigt till Silas som han hela tiden får i sig. Man blir ju lite nojjig. Samtidigt känner jag folk som råkat ut för sånt...Som en extra försiktighetsåtgärd så har vi honom alltid kopplad och går en kort bit längs vår gata istället.
Inatt kräktes han två gånger och jag hade oerhört svårt att somna om. Blev så orolig.
Han mådde så dåligt att han inte kunde ligga ner i samband med kräkningarna. Satt upp och smaskade och såg rufsig ut av sitt tillstånd.
Men när vi hade gått runt i huset ihop, jag hade klämt i hans nackskinn typ en miljon gånger för att kolla hur uttorkad han är, jag hade grubblat på vad jag ska göra för att hjälpa honom och jag hade sprungit runt som en yr höna och letat nåt för att pytsa i hunden vatten med - då somnade han gott i min säng.
Själv somnade jag INTE!! Jag hade tänkt en orolig tanke för mycket och det bara malde.
Vaknade efter en orolig natt med ca 3 timmars sömn och grät. Både av trötthet, uppgivenhet och oro. Jag väckte maken lite för tidigt för jag orkade inte vara själv med oron. Det resulterade i att han tog bilen och köpte Dextrosol. Nu har vi pytsat i Silas vatten med lite Dextrosol typ varje timme med en liten 5 ml spruta rakt ner i halsen. Han dricker ingenting annars och på drygt en vecka har han inte ens rört vattenskålen. På nåt sätt MÅSTE vi få i honom vätska. Annars får vi ju lägga in honom med dropp igen. 
Och vet ni - han har bara kräkts en gång sen vi började med Dextrosol! Dessutom viftar han lite på svansen när jag pratar med honom. Det har han verkligen inte gjort mycket de senaste dagarna. Det kanske inte är världens bästa sak att ge en hund Dextrosol men om alternativet är att förlora hunden i uttorkning så känns det ändå helt rätt! Kontakt håller jag med veterinär och andra kunniga hundmänniskor som för mig är glänsande pärlor allihopa!
Nu ska jag försöka ta helg, vila, men också se till att Silas får bästa möjliga omvårdnad.
Det är många som hör av sig och är oroliga. Faktiskt från hela världen, eftersom många följer Hundlycka på Instagram.  Jag har fått personliga meddelanden från Tyskland, Finland, England och Australien!! Och så mängder av snälla kommentarer från hela resten av världen.
Jag vill verkligen tacka er alla från djupet av mitt hjärta!! Alla ni som hört av sig, bryr sig om, ber och ger goda råd. Jag vill samtidigt be om ursäkt för att jag kanske inte alltid svarar med världens bästa ordval och för att jag i all stress lägger ut orden lite väl mycket ibland. Det är ingen ursäkt att jag är stressad av detta, men kanske en liten förklaring. Ni ska veta att ni är så värdefulla för mig!! Tack!!!!

4 kommentarer:

 1. Kramar och blöta pussar i massor ifrån Bosse och Julla. En jättekram till dig ifrån mig/ Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för kramar och pussar!!!
   Ni är helt underbart stöttande!
   Kraaaam 🌟

   Radera
 2. Ååååå vad jag känner med dig vännen!! Vet vad du går igenom, bra att du får i honom vätska och dextrosol som jag sa det är viktigt att få i dom vätska och dextrosol.
  Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är fantastisk, vet du det?!
   Tack för all stöttning!
   Kram!!

   Radera