söndag 25 mars 2018

En bra helg

Vi har haft en bra helg!
Dottern har varit hemma torsdag-söndag, från Luleå, och det har varit så mysigt!
Silas får 1/2 tablett av kortisonet fortfarande. Första tiden fick han två hela tabletter varje dag, så vi har snart fasat bort det helt. Han fäller som en galning!! Han kommer väl snart inte ha nåt kvar..... Tur han har rätt mycket att ta av. Kortison gör ofta att pälsen lossar. 
 Jag vill ju förstås inte skryta eller så, men de här växer just nu på vår tomt. Dessutom inte mot söder utan väster om huset. Det är så ljuvligt när det börjar blomma!
Livet börjar komma tillbaka till kroppen och vinterdvalan har börjat ge sig. 
Jag lider med släktingarna i Västerbotten/Västernorrland som har sååå långt kvar till våren. Fast de flesta brukar vilja att snön räcker över påsk så de kan köra snöskoter. Nån enstaka som jag känner vill ha snön till att åka skidor på, men de allra flesta tycker det är viktigast med skotern. Sen är de rätt vana vid att våren är oerhört kort där uppe, så de lider kanske inte så mycket. 
Det är konstigt egentligen att jag kunde bli så såld på riktig vår! Jag blir som ett litet barn när gatorna blir bara och vårlökarna blommar. Det är helt klart en av de största fördelarna med att bo söderut.
I lördags åkte vi till Erikshjälpen Second Hand och handlade en del. Det gör vi ofta! Det blev två mattor som hundarna fastnade för direkt. Framförallt Lystra är som besatt av att ligga på mattorna nu.
 En schapendoes som lägger sig i en solfläck hör inte till vanligheten, men precis som jag sa när jag såg det så blev han inte kvar många sekunder. Han är varmblodig.
Vi har varit på flera långpromenader i helgen.
Hundarna är hur pigga som helst numera och behöver (framförallt Silas, såklart) massor av aktivering. Lystra var bara sjuk i 3 dagar och sen blev hon frisk igen. Hon hann inte tappa några muskler direkt. Men Silas var som ett skelett!!!! Det har gått fort att få tillbaka det eftersom han käkar kortison och har aptit som en HÄST! Han är så sjukt matfixerad!
Nu får båda veterinärfodret som ska vara bra för magen. Köpte hem två stora säckar, så de ska få äta det tills de är slut.
Lystra får knappt 3 dl/dag och Silas käkar hela 7 dl/dag. RUSKIG skillnad!!
 Så aktiv som Silas håller sig så är det inte konstigt att han bygger muskler snabbt igen. Han har bara lite över ryggen som saknas nu. En aning mer muskler på ben/bakdel så är han som han var innan. Över ryggen är lite svårare att få till, men vi tränar med balansbollen och han har viktmanchetterna på bakbenen. Nu när han har byggt lite till ska han få bära klövjeväskan också. Jag har varit lite försiktig med den så han inte ska bära fel om han har för lite muskler resterande kroppen.
Lite dogparkour är ju förstås aldrig fel heller.
Det är så skönt att båda hundarna är helt och håller som vanligt. igen De verkar inte som det är något alls som påverkar magarna nu. De kan ha längre tid mellan måltiderna ibland och jag märker ingen som helst skillnad, förutom att Silas tjatar om mat heeeeeela tiden!!!
I onsdags avslutade jag två kurser - Valpkurs samt Vardagslydnad. Det har varit så enormt roligt under de 6 veckor vi träffats!
Så roligt att träffa såna härliga människor. Extra roligt när man på valpkurserna känner att rätt ras/hundindivid har hamnat i rätt familj. Alla var så medvetna om vad de har skaffat sig och vill ta tillvara på hunden på bästa sätt. Jag blir så glad av sånt!
Nu är det bara två veckor innan jag kör igång två kurser till.
Lystra är så ljuvlig! Hon är så lugn och stabil, lilltjoppan! Tänk att jag får ha henne i mitt liv.
Vill att hon ska leva för evigt
Idag har det varit +10 grader ute. Oerhört vackert väder!
Vi skjutsade Paulina till bussen som gick till Arlanda och sen drog jag och hundarna iväg på 1,5 timmars promenad. Hundarna behövde verkligen en ordentlig tur. Åtminstone Silas....
En ren och skär njutning med sånt här väder. Hoppas det blir lika bra över påskhelgen.
En liten film från promenaden idag. Jag har börjat våga släppa hundarna mer nu. Men jag brukar släppa dem när vi gått en ordentlig promenad så det inte går så hett till. Tycker nog ändå att de springer tillräckligt fort ibland.... Tycker jag har fått till en ganska bra balans när jag släpper dem. Jag kopplar loss från selarna men släpper dem inte om de har för hög energi eller verkar för fokuserade på varann. Jag släpper när de fokuserar på mig eller ännu hellre på marken framför sig. Då får de en lugn start på släppet. Jag vill inte att det ska bli som att släppa en spänd fjäder - det är sällan bra. Lugnt och avslappnat vill jag ha det.
I veckan blir det lite ditt å datt. Skönt med kortvecka i alla fall. Känns som det är välbehövligt med långhelg nästa helg.
Blir kanske lite halvdåligt med bloggande i veckan, men man vet aldrig. På Instagram kan ni följa oss under namnet hundlycka.
Ha en bra vecka!

2 kommentarer:

 1. Så skönt att de mår bättre nu!! Lystra är ju bara så fin.
  Kramar vännen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns så skönt!!
   Visst är hon söt, pälsbollen 😍 Tack!
   Kram, kram ❤

   Radera