onsdag 28 mars 2018

"Bara-vara" i trädgården

Idag efter jobbet kände jag inte för att gå nån långpromenad. Silas har verkligen blivit sitt galna själv igen, och veckan har bestått i att räkna till 10....måååånga gånger. Ibland har det inte räckt med tio, men då har jag fått räkna till en miljon när han drygat sig.....Jösses, vad Blocket ligger nära till hands ibland.
Men det blir ju faktiskt längre och längre mellan de där gångerna. Han blir alltmer lugn och alltmer lyhörd. Numera kan jag faktiskt säga åt honom att inte ta Lystras mat och han brukar faktiskt komma ihåg förbudet säkert 3 minuter!! Det går framåt!! Förut gick det knappt med ord. Då var jag tvungen att blockera hans framfart rent fysiskt.
Men har är en helt fantastisk hund!! och jag gissar att det kommer vara all möda värt den dagen då han blir vuxen och landar i sig själv. Nu är han 1 år och 8 månader, nånting.
 Tur jag har Lystra så jag inser att jag KAN lite om hundar. Ibland funderar jag om jag borde fråntas vårdnaden när jag ser hur Silas är...men så tittar jag på Lystra och får hopp. Hon var också energisk och "extra allt" när hon var under 2 år. Sen landade hon alltmer, och nu är hon så oerhört ljuvlig för det mesta. Bara att hålla ut, med andra ord.
Fast som tur är så är det inte alla dagar han är dryg. Men ibland är det som om han inte kan göra rätt....med nånting...Den här veckan har han haft det lite så...
Sen kommer han och kramas det hårdaste han kan, trycker hela huvudet mot en och är sådär heeeeelt genomcharmig - och jag smälter. Skulle aldrig nånsin kunna sälja honom! Han är ju alldeles fantastisk!
Men idag blev det en "bara-vara-dag" efter jobbet.
Jag ska på sångövning ikväll så det är skönt om jag hinner sitta i solen en stund och få ta det lite lugnt. Solstolen kom fram efter att jag sågat som en galning i en gigantisk enbuske och fått typ hälften innanför tröjan.....Det blir fint när busken är borta, men OJ vilket arbete....Får bli lite i taget med den.... Orkar inte handsåga alltihopa på en gång. Helst skulle jag vilja ha en motorsåg, men det har jag ej. Nån som har en att låna?
Tror hundarna gillade stunden i trädgården. De strosade omkring och brydde sig föga att barn stannade utanför tomten, på gångbanan, och ropade på dem. Silas hade visserligen skäll-diarré en stund från början, på så vis att det liksom bara slinker ut ett enstaka skall ibland. Vet faktiskt inte vad det är han vill. Tror han bara vill berätta att han hör något nånstans. Liksom skryta över att han hör mycket mer än jag.
Men om det bara är enstaka skall så gör det mig inte så mycket. Om han däremot släpper iväg en hel skall-salva mot folk eller fä så blir det mindre kul. Men oftast gör de faktiskt inte det ute på tomten. Gillar vår tomt på det viset att det blir lite distans till de som går förbi. Då blir det lättare för hundarna att strunta i förbipasserande. Vi bor ju inne i Örebro, så det är klart att man måste få passera vår gård
Fågel-span till vänster och matte-span till höger
Nu ska jag slänga ihop nåt mat-liknande till de som kommer hem snart. Snart är det långhelg!! Jihoooo!!

4 kommentarer:

 1. Googla på om man kan hyra motorsågar nånstans i närheten! Typ Cramo eller nåt sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Får nog ta å göra det. För hand går det iaf sisådär...

   Radera
 2. Vet exakt vad du går igenom med en"tonåring" . Blir gråhårig på Sture ibland, samma var det med Rex men så är de ju heeeelt underbara mellan sina crazy stunder :)
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant! Och kanske kommer jag uppskatta honom ännu mer när han sen landarän om allt bara hade flutit på...
   Kram!!

   Radera