måndag 19 februari 2018

Vintern som aldrig tog slut.....

 Jag och Silas hankar oss fram i vinter. Jag är så trött och slut så jag varken vet ut eller in!!!
Helst skulle jag bara vilja att vintern tog slut och att det blev vår. Jag sov 14 timmar i sträck i helgen! Jag har haft känningar från min utmattning och skulle verkligen behöva komma i fas igen.
Silas är alltid glad och klagar aldrig. Vintern älskar han och det är ju tur.
 Lite svårt att promenera med honom eftersom han ska dra magen mot snön hela tiden, men han lockar fram många skratt i alla fall.
 Min kompis Mari har en gång skrattat och sagt att varenda bild hon nånsin sett på Silas så ser han ut att ha en räv bakom örat. Well, Mari.....jag gissar att han faktiskt har en räv bakom VARJE öra!!
Han är en riktig spjuver!
 Sonen har ju tagit körkort och vi har letat en extrabil i flera månader så att vi inte ska bli lika bundna när han är iväg på matcher, träningar och helgaktiviteter med vänner(han har vänner över hela mellansverige, och åker ofta iväg på diverse läger, träffar och annat). Men nu har vi skaffat en Peugeot 407 som går som en klocka. Underbart att ha två bilar så vi alltid kan göra det vi vill även då sonen är borta på sitt. Silas tyckte det var konstigt första gången han åkte i bilen, för han boffade nån gång åt precis ingenting. Men efter första turen tror jag han vande sig.
Det är en rymlig bil och det kommer inte vara några som helst problem att rymma två hundar i bagaget. Där skulle lätt två stora hundar rymmas också.
 Silas börjar ha ganska mycket skägg nu. Han fyller 2 år i juli, och snart har han nog nått gränsen för skäggets längd, skulle jag tro.
Jag minns när jag sökte efter min nästa ras och ramlade över Schapendoes. Då var det det där skägget och håret på huvudet som jag tyckte var mest coolt!! Det tycker jag fortfarande även om jag är lite hemmablind.
 Silas päls hade en svacka här i vinter. Jag fick lite smått panik och vände mig direkt till uppfödaren Linda på Schalindas kennel. Hon stöttar alltid!!
Pälsen gick av på ryggen!!! Men så fick jag tips på kosttillskott som jhag började med. Dessutom återgick jag till sättet jag alltid kammat mina hundar på istället för att lyssna på andras idéer om hur pälsen ska skötas. Jag är alldeles övertygad om att jag inte ska fukta pälsen innan kamning eftersom jag får loss mycket mer päls då, vilket tunnar ut för mycket. Dessutom filtar sig den mjuka pälsen och jag får kamma varannan dag!! 
Nä, nu kammar jag torrt och då behöver jag bara kamma typ varannan vecka på Silas.
 Tillskottet han får heter Yumega och har verkligen gett effekt.
Han får också blodpulver på maten som extra boost för päls och muskler.
 Här står Silas och visar att han är sugen att gå ut på baksidan av huset.
Om han får för lite stimulans pockar han hela tiden att få gå ut. Han behöver verkligen massor av aktiviteter. Senaste månaderna har jag då och då låtit honom springa vid cykeln. Lite extra konditionsträning. Då blir han faktiskt lite nöjdare. Han har outtömliga energidepåer annars. När vi cykeltränar verkar han ha det hur lätt som helst. Han blir aldrig trött, men dock kanske lite sugen att stanna och dra magen mot snön.....Vet inte om det bara är för att han tycker det är roligt eller om det är för att han blir lite varm.
 Snö och kyla är i alla fall inte några problem för honom. Jag har aldrig sett honom frysa.
Men så har vi ju inte sådär kallt som de har i norrland, heller. Så kallt blir det aldrig i Örebro. Skönt, tycker jag! Dessutom skönt att våren kommer tidigare här också.
 Jag hoppas att jag ska bli lite piggare under våren. Att jag ska orka göra saker på huset och orka börja med löpträningen som jag har lovat mig själv. Silas skulle ju också följa med på det.
Det tackar han nog inte nej till.
Ha nu en riktigt bra dag! Kram från oss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar