lördag 24 februari 2018

Silas på djursjukhus

 När jag kom hem från jobbet i torsdags var Silas sjuk. Han hade kräkts typ hela förmiddagen och medan han sprang omkring och hälsade på mig kräktes han säkert 6-8 ggr till. Bara slem. Sen låg han och ville bara ligga stilla hela tiden. Dessutom såg jag att han darrade i musklerna ibland. Det såg ut som han hade ont.
 Han har bitit sönder sin bädd och dragit upp blommor ur sina krukor den senaste veckan. Han brukar inte äta upp det han har sönder, men jag ringde ändå Kumla Djursjukhus för rådfrågning. Något förhöjd temp hade han också om än inte feber.
Darrningarna tog jag allvarligt på eftersom jag tolkade det som att han hade ont nånstans.
 Silas älskar när det händer nåt - oavsett vad - och har därför alltid varit väldigt positiv när vi varit till veterinär. Åh, vad jag hoppas att det fortsätter trots att han för första gången fick på sig en munkorg och blev fasthållen. Munkorgen var tydligen rutin, för det var det första de satte på. Silas tog väldigt illa vid sig efter en stund. Han tyckte munkorgen var verkligen ILLA!
Jag försökte var lugn och så trygg jag kunde trots att han ogillade att få en kanyl i benet, bli fasthållen OCH ha munkorg på sig.
 Efteråt hoppade han ändå självmant upp på bordet igen medan vi väntade. Han har trots allt ett psyke av sten ibland. Underbart att han är så positiv.
 Det blev en röntgen över buken på torsdag kväll, men det var svårt att avgöra om det låg nåt däri. Jag tyckte jag såg nåt halvmåneformat i slutet av tarmen, men sjukvårdaren sa att det kunde vara avföring. Konstig avföring, tyckte jag, men jag kan ju inte sånt där.
 Eftersom Silas hade kräkts så många gånger under hela torsdagen så ville de ha honom över natten för observation. Han fick absolut inte kräkas mer, sa veterinären. Dessutom ville de ge honom kontrastvätska och röntga honom igen, så de såg att det inte var nåt stopp nånstans.
 Så det var bara att lämna honom där över natten.
Konstigt nog var jag rättså lugn. Lugnare än jag var innan jag hade lämnat honom.
 Nästan ett dygn senare, på fredagen, fick jag hämta honom. Då var han friskare, men vääääldigt trött!! Sen dess har han i stort sett sovit hela tiden. Nu är det lördag kväll och han sover fortfarande mest hela tiden. Verkligen INTE likt honom! Normalt sett är han igång nästan hela tiden.
 Han luktade så mycket mediciner och sjukhus så jag blev tvungen nu ikväll att duscha honom. Stackarn som redan var trött är nu ännu tröttare, efter både kamning och dusch. Så nu får han sova resten av kvällen.
Medan han har varit hemma med husse idag, så har jag varit till Lindesberg för att gå på invigning av nya lokalerna på min förra arbetsplats Lindesbergs Hundcenter. Numera heter det dock Kotten o company. Jag berättar om det en annan dag.
Nu ska jag och Silas MYYYYSAAA!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar