söndag 4 februari 2018

Helg

Här har vi en väldigt skön, lugn och välbehövlig helg!!
I fredags gjorde vi typ ingenting! Jag jobbade till 15 så jag kom hem, gjorde mat, bakade tårta och sen såg TV. Stackars Silas! Men han fann sig i situationen och var lugn som en filbunke.
Igår, lördag, firade jag födelsedag. Men då jag varit lite hängig senaste veckorna så hade jag avtackat mig i stort sett allt firande. Det var bara två som skulle komma.
Jag, maken och Silas tog bilen på förmiddagen och åkte ut till en sjö där man kan promenera runt. Jättefin slinga!
Silas sprang som en galning och hade en leksak med sig som lockade fram ännu mer spring.
När vi var på väg hem mötte vi en frallahane som var några månader äldre än Silas. OJ, vad de fann varandra och lekte! De sprang, sprang, sprang!! Så fort frallan hann ikapp så stannade han, gjorde lekinviter och ville få jaga Silas igen. Ingen som helst närkontakt, trots att vi nästan väntade oss det.
Ingen av dem tappade humöret och sa ifrån. De bara lekte så fint! Frallan var superduktig på att leka fint! Och Silas med!
De sprang säkert 10 minuter om inte mer, innan vi blev tvungna att åka hemåt för att förbereda det lilla kalaset.
Silas var heeeelt slut efteråt!! Han sov nästan hela kvällen sen!
När gästerna kom vid 5-tiden blev han superglad och travade omkring med sin lilla Ikea-råtta och ville visa gästerna vad han hade. Han ville också gärna krama dem och vara nära. Men sen somnade han igen.
Jag fick den finaste presenten av min lillasyster. Hon hade suttit i timmar och jobbat på ett par vantar anpassade helt efter mig. Och det roliga vara att jag inte ens visste att hon kunde sånt!
Superfina vantar med schappar på(måste det ju vara), hundben och en massa fina detaljer. Sååå arbetade vantar och såååå fina!! Jag fick många jättefina presenter och flera ljuvliga överraskningar, men allt det arbete syrran lagt ner på vantarna gjorde att jag blev så oerhört glad för dem!!
Det var första gången hon gör nåt så avancerat, och jag är grymt imponerad att hon fick till det så bra!!
Veckan som kommer blir en spännande sådan! Det är flera saker som våra barn kommer göra. Dessutom kör jag igång två kurser och det är alltid spännande i början. Roligt att se vilka som deltar och beroende på vilka de är så kan kursen komma att se ut på lite olika sätt.
Valpkurs och Vardagslydnad är de två kurserna jag startar nu.
Vardagslydnadskursen blev så full så jag kör igång en till redan i april. Roligt när jag får jobba med hundkurser! Det trodde jag ju inte när jag flyttade till Örebro. Jag trodde jag skulle bli utkonkurrerad. 
Åter igen kommer jag försöka jobba för att trots allt ha en så lugn helg jag kan. Blir kanske inte så lätt, men korta stunder av vila och återhämtning är ett måste nu. 
Hade tänkt börja springa, men det är så halt och så trist väder många dagar, så jag tror jag väntar till barmark, faktiskt. Silas ska med!
Men idag är det soligt och fint. Vi ska ut och gå en lång promenad, tänkte jag!
Må så gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar