måndag 29 januari 2018

Nose work 1

 Nu är NoseWork-kursen på Hundgården Karstorp och vi är helt chockade över vad våra hundar hann lära sig på bara två dagars kurs. Lite träning hann vi med emellan, men jag var ju bortrest nån knapp vecka, så det var inte så många dagar vi hann träna. 
På bilden ovan ser ni Eurasiern Frazze som provar göra ett doftprov på Eukalyptus. I en av de här 12 pizzakartongerna ligger en liten tuss med två droppar Eukalyptus som samtliga hundar hittade på mellan 28 sekunder till ca 45 sekunder. På riktiga doftprov har man 3 minuter på sig.
Dock har våra hundar inte hunnit lära sig markera tillräckligt tydligt ännu, men de har lärt sig att reagera på nåt sätt i alla fall.
 Vi har lärt oss att söta i behållare och nu påbörjade vi inomhussök. Här började vi med en stol med små behållare på. Under den gröna skålen ligger en möbeltass med lite eukalyptus på. Här är det vår instruktör tillsammans med en av sina hundar som ska till att söka.
 Vi ändrade hela tiden och märkte att nån hund ganska snabbt började söka med synen. Därför blev det viktigt att tidigt byta plats, utseende och omständigheter så han skulle koppla på nosen.
Lilla pilen visar var doften ligger. Hundarna fick på slutet söka i miljöer som vi hade ställt iordning. 
Nu ligger vi i hårdträning, för detta är verkligen superskoj!
Att dessutom få gå kursen med några härliga människor som jag känner sedan tidigare var ju verkligen inte dumt! Synd bara att två av dem inte kunde vara med sista tillfället.
Men vi ska träffas och träna ihop och vi har en chattgrupp där vi kan stötta varann.
En jobbarkompis gav mig en bunt snusdosor eftersom jag frågade efter andra behållare än de jag redan har tränat med. Inte visste ju jag att det finns Eukalyptus-snus!!! Det går ju inte att använda nu!
Jag får nog helt enkelt be henne byta märke ett tag. Hahaha!
Varning för nörd-inslag framöver. NoseWorkNörden är här!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar