lördag 9 december 2017

En störtfin schapendoes söker en egen familj

Här har vi en kille som söker ett nytt hem när han blir 8 veckor i början på nästa år.
Det är Linda på Schalinda´s kennel som har valpar efter sin fina tik Fanny.
Båda mina hundar är ju från hennes kennel och den här valpen kommer bli sååå fin, tror jag! Hans pappa blev jag väldigt impad utav när jag har träffat honom. Stöörtfin är han. Och väldigt trevlig! Med en snygg morsa som dessutom är svensk utställningschampion kommer han passa både för den utställningsintresserad, men även till den som vill ha en aktiv sällskapshund, träna, tävla. 
Han verkar dessutom väldigt kelsjuk och social, så det blir nog en pärla det där!
Ta och kolla in på Schalindas hemsida och läs mer, vetja. Och sprid gärna ordet om att den här pärlan finns tillgänglig för en bra köpare.

Idag har jag och maken varit i skogen och tränat sök med hundarna.
De fick 3 sök var på 3 olika ställen i skogen och jag och maken alternerade att figurera.
Det blev både sökträning OCH träning att stå bunden och vänta medan den andra hunden fick träna. Kan lova att det behövs. Framförallt för Silas....
Vi var kanske ute i 40 minuter, men OJ vad trötta hundarna blev!! Tänk, vad det tar på att få ett jobb sådär. Och för Silas var det faktiskt första riktiga träningstillfället. 
Vilken skillnad det var på honom första och andra släppet! Första gången tog han skicket helt rakt, gick rakt på, men vågade tydligen inte riktigt ända fram. Han blev nog mest osäker på om han verkligen skulle springa sådär långt ifrån mig. Det brukar han inte få. Så Stefan fick hjälpa honom genom att prata lite ibland. Men Silas slutade aldrig jobba trots att han kom tillbaka till mig några gånger för att "tanka" lite. Han fick verkligen tänka!
Efter åt fick han ett sånt lyckorus så det var en sann fröjd att se honom. Han sprang fram och tillbaka på stigen bredvid mig och krummade ihop sig som en köttbulle där han sprang. Helt salig!!
Lystra har ju tränat sök tidigare och tog raka skick och gick direkt ända fram till oss figuranter varenda gång. Hon skulle behöva svårare sök framöver. Vi kanske får lov att öka avståndet och gömma oss under en presenning eller nåt. De tycker att det är helt underbart roligt med sökträning! Och det är en sån enkel träningsform som kräver relativt lite jämfört med till exempel viltspår eller faktiskt också lydnadsträningen. Det enda är att man måste vara två.
Nu ska vi iväg på konsert igen. Vår andra denna vecka. Nu ska vi till vår gamla hemort Lindesberg för att se The Real Group och manskören Harmoni.
Men först lite grönkålssoppa. MUMS!!

2 kommentarer: