söndag 5 november 2017

Silas-fokus

Idag blir det Silas-fokus - åtminstone på bilderna.
Silas är nu snart 16 månader och man märker tydligt att han behöver mer arbete och aktivering.
I helgen har vi gått långa promenader och då har han fått bära klövjeväska med tidningspapper i. Genom den enkla grejen blir han mer trött, både fysiskt och mentalt. Fast med det här energiknippet kan man ju inte påstå att han verkar genomtrött ändå, precis....
Fast matte försöker i alla fall. Om han skulle jobbat med vallning så skulle han säkert kunna jobba hela dagar. Men det är ju precis det de är avlade för
Det ska verkligen bli spännande att se hur Silas kommer bli som vuxen.
Lystra var också väldigt energisk när hon var ung, men i dagsläget har noga Silas 3 ggr så mkt energi som hon har. Dessutom är han ju en sån som testar lite var gränserna är, provar saker som Lystra aldrig skulle drömma om att prova(typ öppna ytterdörren, sno mat från bänkar...) och busar hårdhänt med både människa och hund.
Han är fin, min Silas! Från insidan och ut!
I helgen blev det lugnare än vi hade räknat med från början. Det blev ändå inte lugnt och stillsamt.
Fredagen blev det klippning och färgning av mitt hår, träna hundar, laga mat och sen se TV på kvällen tills sonen skulle hämtas mitt i natten. En väldigt vanlig fredag om man inte räknar med hårfrisören.
Lördag jobbade killarna med innebandylaget på förmiddagen, jag städade huset, kammade hundar. Sen åkte jag och maken och handlade lite saker till huset. Därefter blev det pyssel i huset en stund innan jag gick med hundarna läääääänge. Silas hade som sagt klövjeväska för att, om möjligt, få honom en aaaning mer trött. Men det blev bara en marginell skillnad. Sen fixade vi mer i huset och så blev det filmkväll.
Söndag blir det mer innebandy och så ska vi iväg på lite galej på eftermiddagen. Hundarna ska som alltid aktiveras och idag blir det lydnadsträning på grusplanen igen.
Träningen med Silas går sakta framåt. Det som är svårast för honom är helt klart linförigheten. Att hålla ut och gå fot är tråkigt. Mest är det nog matte som tycker det är tråkigt, och det brukar avspegla sig på hur det går. Det som båda mina hundar tycker är roligast är helt klart ingångar och flera av momenten i fortsättningsklass inom rallylydnad. Snurr under gång är Lystras paradnummer. SKIIITROLIGT, tycker hon. Hon älskar att snurra!! Ska försöka träna lite mer så vi kanske kan starta igen. Vore lite kul, men jag blir så galet nervig, så det går nästan inte tävla. Men kan vi tillräckligt bra, så kanske det känns bättre.

3 kommentarer:

 1. Åååååå så gulligt att Silas är en buse!! fniss ;) öppnar dörrar & tar för sej, en högst intelligent kille som kan själv!! ha ha ha :))))
  Dom är så fina båda 2 & jag njuter av att se era lyckliga vovvar <3 & ALLA lyckliga vovvar!! <3 det finns allt för många i världen som aldrig får känna lycka & kärlek... *ledsen*

  Varm stor kram!! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog är han en buse, allt! Häromdan smet han ut från tomten och gick ut på vägen å nosade lite. När jag ropade kom han studsande och superglad, som alltid!! Det går helt enkelt inte att vara arg på honom! Och skulle jag va det så hade det inte gett nån vidare effekt 😂
   Kram på er!

   Radera
 2. Perfekt med klövjeväska för honom. Han är en goding!!
  Kraaam!!

  SvaraRadera