fredag 3 november 2017

Inleder helgen med lite bus!

Äntligen helg!! Inte för att veckorna går långsamt, för det gör de verkligen inte! Men jag märker i hela min kropp att mörkret gör mig tröttare. Jag kulle så gärna vilja vara långledig.
Men det är snart jul, så då blir jag lite ledig
I veckan har jag och hundarna gått långa promenader, men inte tränat så mycket annat. I söndags fick Silas trava bredvid cykeln en sväng. Jag är fortfarande lite försiktig med att träna sånt eftersom han faktiskt inte är fullvuxen ännu. Vid 18 månader kanske jag kan börja träna kondition lite mer fokuserat. Han har enormt mycket energi så han skulle behöva både få springa lite längre sträckor och få träna lydnad eller annat där han måste fokusera och jobba med huvudet.
Lystra är inte särskilt krävande numera. Hon är en mogen dam som finner sig i det mesta. Men sedan kastrationen märker jag jättestor skillnad på hennes energi. Hon leker mer och busar gärna.
Hon har en tidpunkt på kvällen då hon alltid blir så oerhört busig.
Då ställer hon sig och kuttrar framför oss och vill att vi ska hitta på nåt kul.
Ofta fattar vi inte vad hon vill, men med tiden har vi insett att det nog bara är att hon vill att vi ska umgås. Hon tycker nog att vi är lite tråkiga på kvällarna eftersom vi då börjar ta det lite lugnare. Kanske ser vi TV eller sitter vid datorn. Tråååkigt tycker hon att det är - och kör igång med kuttrandet
Ofta leker de här två också. Eller, mest är det Silas som leker och Lystra försöker bara få ha leksaker och tuggben i fred.
En riktig actionbild!
Här ser man verkligen skillnaden i storlek mellan mor och son. Han ser ut som en brunbjörn som attackerar en människa
I helgen blir det lite mer fokus på lydnadsträning, tänkte jag. Jag fick inspiration i veckan, men har inte riktigt hunnit med det.
Vi har en bra träningsplan alldeles bredvid huset där det sällan är någon. Ganska perfekt för att träna lydnad eller rally. Tror Silas skulle behöva riva ur sig lite i lek och samtidigt få fokusera lite
Jag har funderat på att ställa Silas på Stora Stockholm, men har bestämt mig för att vänta ytterligare tills säsongen kör igång igen. Men jag längtar faktiskt ut och ställa. Det är lite roligt, faktiskt. Åtminstone om det går ganska ok. Men man träffar nästan alltid trevligt folk med samma ras.
Hoppas ni får en bra helg!

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder på fluffen :)
    Så fina bägge två!!
    Kram vännen!!

    SvaraRadera