måndag 25 september 2017

Regn, hundpromenad och bus i soffan

 Den här hösten går väl ändå till historien i regnighet!? Jag tycker i stort sett att det har regnat vareviga dag i en månad nu. Visserligen hör jag på dottern, som bor i Luleå, att de har ännu sämre än oss i Örebro. Det har blivit många hundpromenader då jag har fått användning för mina regnkläder. Lystra ogillar regn innerligt! Silas bryr sig föga.
 Silas snarare letar efter vattenpölar för att få gå i dem. Han vill gärna dricka ur varje pöl också. Mest för att det är roligare än att dricka ur en skål. Lystra undviker allt vad vattenpölar heter och frågar mig gång på gång om vi inte skulle kunna gå hem igen.
Men efter ett tag går de ändå med mig - även lilltjejen!
 Igår var det en liten, trevlig familj här hemma hos oss som är intresserade av rasen schapendoes. De hade aldrig träffat en sådan tidigare, så det var ju extra roligt att båda mina hundar såg till att charma dem ordentligt. Allra mest fastnade de för Silas, som vanligt. Han är ju en stor personlighet och är så väldigt framåt och kramsjuk. Dessutom har han ett utseende och en utstrålning som många brukar fastna för.
Familjen hade en 1,5 år gammal tjej som vid ett tillfälle råkade klappa Silas lite för hårt rakt över huvudet så att han krypande backade ifrån henne och gick till köket intill. Då var det så intressant att se Lystras reaktion, för hon gick omedelbart lugnt emellan tjejen och Silas och satte sig med ryggen emot tjejen. Jag måste säga att jag blir imponerad av hennes språk och samspel numera. Det är lugnande att sätta sig och att ha ryggen emot. Det är också helt rätt att gå emellan och genom sitt sätt lugnade hon den lilla, söta tjejen utan att själv riskera något. Ja, jag måste säga att jag tycker det är underbart!! Det var ju inte lilltjejens fel att det blev en lite för hård klapp på fel ställe och föräldrarna gjorde helt rätt i varenda detalj! Men Lystra var också med och hjälpte på sitt eget sätt. Det är roligt att se hur hundarna tänker i såna situationer.
Silas och Lystra har span mot grannarna. Ja, och mina blommor håller på att döden dö.....Suck, nu när jag jobbar heltid hinner jag inte med allt jag skulle vilja. Ja, eftersom jag jobbar som hundinstruktör också, så jobbar jag ju mer än heltid.
Igår höll jag i en hundpromenad genom JR Hundcenter och det kom typ 25 hundar med minst en människa till varje hund! Jag hade båda mina hundar med. Supertrevligt var det!! Jag känner mig alltid glad efteråt!
Vi hade nån enkel koppelövning samt tränade lite kontakt och dagparkour.
Häng med nästa gång, vetja! Kolla på JR Hundcenters sidor
En långfilm får avsluta dagens blogginlägg.
Det är Silas och Lystra efter en vanlig promenad. Soffan får stå ut med mycket och när man ser filmen förstår man att vi inte är några pedanter, som tur är. Dammet yr, hundarna gnuggar sina blöta mustascher in mellan kuddarna, de krafsar på kuddarna och öser verkligen ut sin sista energi innan de däckar totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar