lördag 30 september 2017

Lystra har fyllt 4 år

 Vår älskade Lystra fyllde 4 år igår!💛
Vi firade det inte det minsta. Jag var hemma själv med hundarna hela eftermiddagen och kvällen medan killarna var på innebandymatch i Västerås. Lilla Lystra fick sova bredvid mig i soffan, vilket hon nog nästan uppskattade mer än hon hade gjort med tårta och ballonger, så det gick nog ingen nöd på henne
 Hon är så fin, vår lilla tös! Vi är så enormt glada i henne. Hon är så lugn, mysig, snäll och eftertänksam. En härlig personlighet med ett stort hjärta!
 Dessutom är hon sprudlande glad och lekfull
För ett år sedan blev hon mamma till ett gäng pojkar! Hon imponerade flera gånger på mig med sitt mjuka sätt att uppfostra dem. Hon anpassade sin uppfostran så det passade var och en av individerna och det var så spännande att se.
 I onsdags följde hon med mig på valpkursen som jag håller, och hjälpte till att visa hundspråk. Hon skötte sig så fint. Visserligen var hon väldigt glad över att vara med och jag hade glömt hennes halsband och koppel, så jag fick kämpa lite med att hålla henne på filten jag hade med.
Men hon kunde gå lös bredvid min sida ute på innergården till Hundcenter, trots att det stod ett gäng hundar och människor där som deltog i agilitykursen som pågick samtidigt. Hon är så lyhörd och följsam. Det känns som jag kan lita på henne även i svåra sammanhang.
 När Lystra var liten var hon bra jobbig ibland. Aldrig kunde jag väl tro att hon skulle bli så mysig och lugn som hon är numera!! Hon har verkligen landat och blivit en superfin hund, hela hon. Min ögonsten! Min stora önskan är att Lystra ska leva länge, länge! Jag skulle helst vilja att hon fick bli 15 år, men det viktigaste är förstås att hon får vara frisk och pigg.
 Nu ska ni få höra nåt hemskt - jag har aldrig fått ha kvar en hund tills de blivit gamla. Jag har haft sån enorm otur med mina hundar. De flesta har knappt ens blivit vuxna. Så att jag får ha Lystra kvar - frisk och pigg - betyder så enormt mycket för mig eftersom jag smärtsamt blivit varse att det verkligen inte är självklart. Jag kan ibland bli tårögd när jag tänker på det och ibland känns det overkligt att jag får dela mitt liv med en hund som hunnit bli vuxen på riktigt! Lystra betyder därför ännu mer för mig än de andra hundarna kunnat göra - just för att vi haft tid tillsammans nog för att knyta band som är starkare än de jag hann knyta med de andra hundarna. Med tiden kommer ju djupet i relationen!
Alla de andra hundarna betydde också mycket för mig, men vi fick så lite tid ihop....
Lystra har jag lärt känna så djupt så jag känner vad hon känner, förstår vad hon tänker och vet redan innan hon agerar vad hon ska göra, för det mesta. Vi har blivit som ett gammalt gift par, och det är UNDERBART!!
Lystra, vad jag älskar dig!!
Jag är så tacksam som får ha dig i mitt liv! Hela familjen är så glada över dig! 💓💖

2 kommentarer:

 1. Har det redan gått 4 är?! Oj va åren går. Visst är det underbart när man får en sådan kontakt med sin älskade hund! Hon är speciell din Lystra!!
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det är inte klokt vad tiden går!! Tack vännen! Ja, hon är en goding
   Kraaaaam

   Radera