onsdag 27 september 2017

Full fart med en schapendoes

 En schappe gillar fart och fläkt.
Mina schappar öser på varenda dag. De får springa lösa en stund nästan varje dag och det blir väldigt fartigt. Här är bilder från låååångt tillbaka i tiden - innan Lystra blev mamma och innan hon fick den där mörka grå färgen i pälsen. Kolla så fluffig hon var!! Och så ljus!!
Ofta tränar vi stadga på stanna kvar och därefter inkallning. Hon är väl för go, min Lystra!!
En schapendoes tycker de flesta aktiviteter är störtroliga. Bara det händer nåt.
Lystra springer och leker även fast hon inte har nån kompis att springa med. Det är så roligt att se att även nu när hon är 4 år gammal (fyller på fredag) så är hon så full av liv och rörelse
Inte alla som ligger i kurvorna när de springer
Den här charmungen har en sovplats under soffan i vardagsrummet. Därunder kör hon med "morse-telegrafen" när hon svansledes kommunicerar med oss som sitter på soffan. Man hör precis när hon tänker på oss därunder. Dunk-da-dunk-da-dunk....
Charmiga vovve!
Hittar Fluffet en sandgrop så kan hon helt enkelt inte hålla sig själv tillbaka, utan öser på fram och tillbaka nere i gropen. Mixar mellan fullt ös och sand-rull.
Hon är en livsnjutare. Då som nu!
Inte så lätt att få skärpa i bilderna när det går så fort.
Men jag måste säga att jag saknar all den fina naturen som vi hade så nära i Lindesberg. Här i Örebro är det längre till allt. Låter kanske konstigt - i större stöder brukar man ju skryta om att man har allt kring knuten, men det blir förstås mer folk överallt också, och dessutom är det långt att gå till det mesta. I Linde gick jag till centrum på 10 minuter. Här skulle det ta 2 timmar!! Eller mer!
Nä, jag är egentligen ingen stadsbo inuti. Men samtidigt är det mycket jag trivs väldigt bra med här i storstan. Typ som att i söndags åkte vi ner på stan och åt en riktigt lyxig frukost.
Hundarna har några ställen de kan springa lösa på, men det är mer folk överallt och jag måste titta ordentligt hela tiden så det inte kommer nån, för då kopplar jag alltid hundarna.
Men vår tomt är bättre i Örebro än i Lindesberg. Där är det så oerhört skönt för hundarna att springa lösa. Vi har inga hundar i husen närmast åt sidorna, förutom när en av grannarna får besök ibland.
Så de är oftast väldigt lugna där ute.
Hoppas att ni får en fortsatt bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar