lördag 26 augusti 2017

Rabarber, charm, rallylydnad och shopping

 Silas poserar vid rabarbern som jag planterade i början av sommaren och som har växt sig så stor att vi snart ska fixa vår andra rabarberpaj!! Äntligen har jag lyckats med rabarber. En växt som alla säger är så enkel och som växer som ett ogräs, men som jag köpt flera plantor utav som bara blivit tunna slokande krokar. Inte visste jag att de bara behövde ett stort lass kodynga i den gigantiska gropen för att komma igång!! Tack, Alexandra, för tipsen!
Om ni vill se lite fler bilder kan ni följa oss på Instagram. https://www.instagram.com/hundlycka/
Jag bjuder på en liten feel-good-film såhär på lördagskvällen.
Silas är verkligen heeelt galen och heeelt underbar! Hans personlighet blir liksom bara större och större. Haha! Tokpellen!
Idag, efter en tur till Erikshjälpen där jag köpte världens snyggaste 60-tals-lampa 
och en projektor att visa film på mina hundkurser, så tog jag med båda hundarna till en grusplan bredvid vårt kvarter för att träna lite rallylydnad. En hund i taget fick sitta bunden vid stolpen bredvid medan den andra fick träna med mig. Och man kan väl säga att Lystra var aaaningen bättre än sin ohängda son på att stå tyst och vänta.....Men med lite träning så ska det nog bli bättre.
Men båda var duktiga att träna rally. Silas är väldigt noga med att göra rätt men har lite svårare för att hålla fokus. Ibland springer han mot Lystra för att busa, men hejdar sig direkt när jag säger åt honom. 
Lystra blir så lycklig av att få träna så det ser ut som hela hon får pirr i kroppen. Ett STORT leende får hon på läpparna. Hon är ju för underbar!
Jag körde igenom flera moment för att se vad vi behöver träna mer på. Silas måste träna på snygga ingångar och att ha en bättre fotposition under linförigheten. Han står för långt ut och vrider sig utåt en del. Ska träna det med en platta och bakdelskontroll.
Lystra behöver liksom bara träna på att hålla igång en hel bana utan att tappa fokus. Med henne ska jag träna upp belöningsmotivationen och att hålla ut i längre kedjor, så att hon orkar vara fokuserad även om det är störningar runtomkring.
Eftersom jag relativt nyligt gått igenom en utmattning med allt vad det innebär, så ska jag inte tänka att jag tränar för tävling - då gör min hjärna en bakutspark! Men jag tränar för att det är kul och så får vi se hur det går. Rallylydnad är ju ändå en av de mest prestigelösa sporterna att tävla i, så om det nån gång skulle bli tävling så är den sporten faktiskt den som ligger närmast till hands. Jag tävlade lite med min franska bulldogg och har tävlat en gång med Lystra.
Efter träningen var de så trötta, så trötta.
De fick vara hemma och sova när vi åkte till "marknaden uti Nora". De "tre små gummorna" var jag, maken och sonen. Åka karusell struntade vi i, men äta karamell blev av...."fröjdas hela dagen" begränsade vi till ca 2 timmar.
Nu blir det lite gräsklippning, bort-städning i köket, dammsugning och sen filmkväll.
Må väl!

4 kommentarer:

 1. Åååå vännen, nu var det länge sedan jag läste din blogg ( har ju som du vet inte orkat ) Men så kul att se alla fina bilder på fluffisarna!! Och som du vet....ju mer skit dessto bättre :) De blir massor med rabarberpaj i vår.
  Massor med kramar!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att du mår bättre nu. Vi bara måste ses och babbla, kanske fika ihop och bara vara!
   Kram!

   Radera
 2. Såååå gullig Silas!!! finns det hjärterum så finns det stjärterum på husse!! ha ha ha
  Kram på er 💗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Eller hur!
   Kram till dig med! 💚

   Radera