fredag 25 augusti 2017

Hundpromenad i Örebro

 I onsdags höll jag i en hundpromenad för JR Hundcenter här i Örebro. Förra gången var det 5 hundar med. Den här gången.....mjoo. MÅÅÅNGA fler! Nån räknade till 16, men jag tyckte det såg ut som fler. Så nu verkar det verkligen ha kommit till mångas kännedom. Superroligt.
 Det var väldigt trevligt, tyckte jag, och jag fick höra av flera att det var uppskattat.
Dessutom är det än så länge gratis, så det är ju verkligen toppen för hundägare till hundar av alla möjliga raser och för alla möjliga ändamål. Alla behöver ju träna med störningar, eller hur!?
Här får man hålla sig så nära eller så långt bort man vill, vara med så kort eller lång stund man själv vill och träna precis vad man vill i närheten av andra. Bara man inte stör, såklart. Även hundar som har svårt med andra hundar är välkomna och flera av de som varit med flera gånger har fått lättare och lättare att slappna av omkring andra vovvar. Till ägarnas stora lättnad. För att inte tala om hur skönt det måste vara för hunden själv!!
 Vi samlades och gick igenom nån liten trivselregel, som att vi inte släpper fram hunden till andra utan att fråga först. Och så fick de tips på ett par kontaktövningar att prova under promenaden.
 Jag fick mängder av frågor från deltagarna om hur de ska träna sina hundar att vara bland andra hundar, att inte skälla....och mycket mer
 Vi stannade efter ca 20 minuters lugn promenad och pratade igenom lite saker. Det är bra att stanna till av flera olika anledningar. Hundarna får chans att titta på varann, lära sig ännu mer av samvaron, träna på att passivt vila och vänta....ja, och så hinner ju vi människor prata och lära av varandra.
Jag gick igenom "motbetingning" lite kort. Jag får ta och skriva mer om det längre fram, tror jag.
 När jag skulle hjälpa ett par tjejer med deras hund så band jag upp Silas vid en stolpe. (det är han som sitter till höger i bild) Är så nöjd med de koppel jag har som har ringar längs hela bandet så jag lätt kan koppla om med en enkel knäppning. Jag har gjort sådana i paracord också, men det som Silas har har jag köpt för dyra pengar. Det blir lite halt av korvslem och regnvatten....men i övrigt är det skönt att hålla i. Det är nån slags låtsas-läder.
Återigen måste jag säga hur glad jag är över att jag har tränat Silas att vara uppbunden en bit ifrån mig. Att han dessutom kan acceptera att jag umgås med en annan hund och att han inte hittar på egna aktiviteter är guld värt! Han är duktig. Han är ju faktiskt bara 13 månader.
Men här är en som är ännu yngre. Söt som socker!
Om du vill följa med på nästa promenad så håll koll på JR Hundcenters sidor
Många av deltagarna sa att de skulle komma med nästa gång också, så jag hoppas förstås att detta ska bli lika poppis som det var när jag höll i promenader i Lindesberg.
Nu är det fredagsmyyys! Må så gott

4 kommentarer:

 1. Måste försöka komma nästa gång. Saknar promenaderna massor. Åsa, Juli och Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är redan en ny planerad! Kolla på Facebooksidan.
   Hoppas vi ses. Stor kram

   Radera
 2. Va kul!! Får nog ta mig in till Örebro med mina små galningar :)
  Kram!!

  SvaraRadera