onsdag 16 augusti 2017

Flytt

Jag och hundarna har precis kommit hem från Luleå dit jag hjälpt vår snart 19-åriga dotter att flytta. Hon ska gå skola 100 mil hemifrån. Tur hon har sin pojkvän med och att min svägerska med make bor där. Dessutom visade det sig, helt fantastiskt, att en av hennes klasskompisar från grundskolan i Lindesberg går i samma klass. Dessutom hittade hon en tjej från Stockholm som verkar väldigt trevlig.
Både jag och dottern grät i varandras armar i morse när jag lämnade dem där uppe, för att åka hemåt de 100 milen i Volvon, alldeles ensam.
Jag är så enormt tacksam för ljudböcker! Och för det faktum att jag faktiskt gillar att köra bil, för jag fick köra helt själv hela vägen. Det var ju bara jag med från vår familj. Pojkvännens föräldrar tog flyget. Men det gick superbra för mig att köra och nu är jag och hundarna hemma i huset i Örebro igen.
Hundarna har skött sig så enormt bra, trots att det blev ganska tråkigt för dem och dessutom ganska rörigt under själva flytten då jag, dottern, dotterns pojkvän samt hans båda föräldrar sprang som galningar ut och in ur lägenheten med grejer. Men enda gången doggsen gjorde nåt väsen av sig var när en hund passerade när de satt i bilen med bakluckan öppen. Hujeda mej vad de blev upprörda!! Där fick den tydligen inte gå!!
Men i övrigt kunde de sova trots att vi sprang runt dem sedan de fick komma in i lägenheten. Jag är så glad över det!
Det kommer bli konstigt utan vardagen med vår fina dotter. Hon är en ren och skär glädjespridare. Hon och jag är de sanna hundmänniskorna i familjen också, och det har vi fått höra mängder av gånger de senaste månaderna. Att hon kommer sakna att ha hund! Mest kommer hon sakna Lystra. Lugna, mjuka, vänliga, okomplicerade Lystra!
Vi har haft en massa skoj ihop i vår lilla familj och nu kommer Paulina fattas oss till vardags. 100 mil är långt och det kommer inte bli så ofta vi kan ses. Att köra bil tar 12 timmar enkel resa, att åka tåg tar ungefär lika länge, och att flyga från Örebro är svindyrt!
Detta är min sista semestervecka och jag måste ta det lite lugnt imorgon. Det har varit en stor påfrestning med hela den här flyttveckan. Både fysiskt, psykiskt och känslomässigt. På fredag ska jag jobba några timmar på Hundcenter och sen nästa vecka rullar liksom hela hösten igång på riktigt.
Men det blir kanske bra med vardag. Jag kanske behöver vardag. Kanske hundarna också
Bilderna är från nån månad tillbaka när de lekte med en boll. 
Nu ska vi snart sova och imorrn blir det nån riktig långpromenad, men i övrigt gör vi enbart det som faller oss in. Jag ska klämma det sista ur semestern

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar