söndag 9 juli 2017

Vi tränar med viktmanchetter för hund

När jag var till Alexandra, som jobbar på Howsweet Hundmassage & Rehab , så fick jag med mig viktmanchetter till Silas hem. 

Viktmanschetterna används för att stärka upp hundens benrörelser och muskulatur. När hunden tränar med benmanschetter så ökar hundens steglängd och pendelrörelser, vilket ger en samtidigt ökad muskelaktivitet. Dessa manschetter har möjligheten att användas utan vikter dvs. tyngdlösa eller med vikter. Vikter, i form av olika mynt, applicerar man i sidofack som finns insydda på manschetterna. 
Silas behöver främst träna upp bakdelen och då är det så bra att det finns skonsamma hjälpmedel. Jag fick en bra genomgång av Alexandra så jag ska använda dem rätt.
Jag filmade första gången han gick med dem. Då var det enbart manchetterna utan någon vikt. Så ska vi göra första veckan så han vänjer sig att gå med dem. Men jag tyckte att han gick avslappnat och fint direkt, faktiskt. Tar det lugnt ändå innan vi ökar vikten.
Senare ska jag öka vikten genom att stoppa i nån enkrona eller tiokrona i manchetten och så får han gå med dem i 10 minuter. Samma vikt ska han ha i en vecka innan jag ökar vikten. Max 20 gram ska han ha i varje manchett senare, och sen kan jag låta honom ha dem på sig på de vanliga promenaderna för att träna lite extra. Varsam ökning av vikten är viktigt för att få ett skonsamt och bra resultat.
Ska bli spännande att se hur det går.
Lystra har ju haft problem med ländrygg och skuldra, så med henne vill jag inte lägga på nån belastning på eget bevåg. Jag låter henne skritta i skog och högt gräs istället, för att bygga upp muskulaturen. Det är säkert möjligt att låta henne ha både klövjeväska och viktmanchetter senare, men jag avvaktar tills Alexandra känt igenom henne.
Läs med om viktmanchetter HÄR

2 kommentarer:

 1. Va kul att se att han redan går så bra med dom, det kan ju kännas lite konstigt första gångerna :)
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var inga problem! Filmen är från första stegen på första promenaden med dem på.
   Kram

   Radera