lördag 8 juli 2017

Hundutställning i Alfta

 Igår kväll gick jag och la mig 20.30 för att gå upp 04.45 imorse. Vi skulle nämligen åka alldeles toklångt för att vara med på Nationell hundutställning i Alfta idag. Långt mycket längre än jag normalt brukar vara sugen att åka på utställning. Men jag tycker det är roligt också. Och Silas älskar det.
När vi åkte hängde regnet i luften, men i Alfta sken solen och vi fick lov att söka all skugga vi kunde hitta. Det blev en filt till Silas bakom en stor skylt och så ställde jag min stol bredvid, bara.
 Varje gång jag åker på utställning med den här killen blir jag så stolt. Han är alltid så vänlig och fungerar så fint. Ibland kan han slänga iväg nåt skall för att nån annan drar igång och ibland piper han lite om vi passerar nån snygg tjejhund. Men han är alltid, alltid vänlig och glad! Och domaren blir alltid välkomnad med nån liten puss eller åtminstone ett svansvift!
 På måndag fyller han 1 år och även om fodringen de senaste dagarna har gått bättre, då vi har bytt topping för sjuhundraelfte gången, så är han fortfarande tunn och såklart inte färdig i kroppen.
Inte så konstigt när man är juniorhane
 Han fick Excellent och blev Junkl 1 men inget CK denna gång. Men en jättefin kritik fick han!
Ringsekreteraren kom med kritiklappen och frågade om hon fick ge mig några tips om hur jag skulle visa honom. Jag tog oerhört tacksamt emot tipsen och förundrades över att hon gav oss den tiden. Så oerhört snällt! Och jag fick intrycket att hon verkligen visste vad hon pratade om.
Nu ska jag filma oss när vi tränar som vi gjort tidigare och sen filma när jag gör som hon sa, för att se om det blir någon skillnad.
Vi har bokat oss på en utställning i Köping om 2 veckor men sen ska Silas få stå på tillväxt under hösten. Han behöver mer tid på sig. Han är absolut inte klar.
Vi ska ägna hösten åt annat och ägna extra tid åt fysträning samt lite andra meriteringar såsom mentalbeskrivning och hälsotester. Det är också nåt jag tycker är både viktigt och spännande!
Läs gärna om alla hundarnas resultat på deras egna sidor högst upp i bloggen.

4 kommentarer:

 1. Grattis till bra resultat! Vi kommer också till Köping!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Vad kul! Då ses vi där!

   Radera
 2. Grattis vännen vilken fin kritik, men det var ju väntat att snyggsilas skulle få det!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar ödmjukast! Mjo, det var verkligen fina ord. Roligt när de skriver så mycket också! Då blir man tacksam
   En vecka kvar till nästa utställning nu, sen ska vi ta ledigt från det ett tag.
   Kram

   Radera