söndag 30 juli 2017

Hundarna träffar "schappe-kusin"

 Vi är hemma från Norrland där vi har den mesta av släkten, både jag och maken. Vi åkte i måndags och kom hem inatt.
En av dagarna åkte vi hem till min lillasyster som har en liten gård som ligger ett stenkast från den orörda Vindelälven.
Hon har också den milda, snälla schapendoestiken Nico, som är ca 2-3 år(glömde fråga...) och som kommer från Himlings kennel i norrbotten
 Lystra, som är en mogen dam, står helst med matte och tar det lite lugnare än ungdomarna Silas och Nico
 Men de lekte som ler och långhalm. Det syns verkligen att de är samma ras med samma kroppspråk och leksätt, för det fungerar så oerhört smidigt!
Titta på bilden ovan och spela samtidigt musiken på klippet nedan.....(om det inte får att spela i bloggen så går det att spela i en ny flik på Youtube. Följ bara länken i filmen)
....Visst passar det fint. Haha!
Ja, det var i alla fall vad jag tänkte på när jag såg den här bilden i mitt redigeringsprogram
 Nico visade med hela sin kropp hur roligt hon tyckte det var!
Och Silas hängde ut tungan och kom igång ordentligt
 Men även om det blev mycket fart från början så kändes det inte hetsigt. De lekte på lika villkor och utan för mycket stress.
 Nico är 50 cm hög, så hon är större än Silas, om än inte lika massiv
 Ja, det syns ju lång väg hur roligt de hade och hur mycket de gillade varann
 Vi gick runt och tittade på ägorna och de djur som finns på gården.
Hönsen går lös ute på tomten så därför hade jag hundarna kopplade i närheten av dem. Jag vill inte att de ska råka skrämma dem, eller upptäcka att det är kul att jaga flygfän....
 Lystra behövde inte gå in och styra upp särskilt mycket. Hon brukar ofta hjälpa till om det går för hett till eller om nån är ojust. Nico visade sådan respekt och höll sig lugn omkring Lystra, som trots sin litenhet har ett par år mer på nacken.
 Snacka om att de bor fint, min syster och hennes familj!
 De har getter också, och vi gick och tittade på dem. Hundarna höll sig ganska lugna omkring dem, även om man såg på kroppsspsåket att de var väldigt alerta.
Visst är de fina!!
 Lite vilopauser är väldigt nyttigt att ta i leken. De vilar och känner samtidigt in om det fortfarande är roligt för båda. Sen plirar Silas på Nico och så är leken igång igen.
Jag brukar ofta berömma att hundarna tar pauser. Det gör att de lär sig att oftare ta paus i leken med andra hundar och samvaron blir lugnare och mindre konfliktfylld än om det går fort hela tiden.
 SÖÖÖÖÖT!!!!
 Vi kom hem inatt 00.30 och jag har typ 800 bilder i min kamera som jag nyss har slängt in i datorn.
Hann inte göra det i morse, för vi fick besök av mina föräldrar och deras kompisar som faktiskt var i södra Sverige när vi åkte upp till deras by. Men nu fick vi ju träffa dem ändå
 Liten konferens. Lystras självsäkra svans mot Nicos mer ödmjuka och inställsamma. Lystra slickar sig om munnen som en lugnande gest medan Nico tittar bort lite. Sen viker de ifrån varann och slappnar av. En liten stund av kommunikation för att se att allt är som det ska i den tillfälliga flocken.
Lystra är ingen vass tjej och brukar inte starta några bråk, men hon är ibland tydlig med att hon förtjänar respekt från yngre hundar. Och det brukar hon få.
Vår franska bulldogg Lydia krävde respekten lite mer vasst....men så vek unga hanar ifrån henne som om hon vore pesten också. Haha! Inte heller hon var en ond tik eller så. Hon visste bara vad hon ville.
 Nico ser verkligen upp till Lystra, det syns lång väg, och visar henne den respekten.
Inte så lite intressant med flockar och samspelen som pågår
 Ok, sötchock igen!!
 Här syns tydligt vilka som inte är vana vid getterna och vem som är det. Behöver bara se svansarna för att veta hur de känner. Men Nicos avslappnade blick, tungan som hänger slappt från en öppen mun och vridningen på huvudet visar också det.
 Nico gillar inte vatten. Vi gick ner till älven där syrrans familj åkte båt och fiskade. Men bada?! Näe!! Silas och Lystra gick i med benen
 Haha, min lilla plutt-Lystra bredvid stora Nico!
De ser nästan ut som två olika raser. Men så är ju Lystra klippt också
En liten bild på hönsen som gick och sprätte hela tiden på tomten.
Vi fick fika ute i trädgården och det blev en mysig och trevlig stund med hela gänget.
Men detta var bara en av alla de utflykter vi gjorde under den här veckan. Fler inlägg kommer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar