lördag 22 juli 2017

"Bara å bryta ihop och gå vidare" ;)

Idag var det hundutställning i Köping och jag drog dit med Silas. Jag hade liksom bestämt att det skulle bli den sista utställningen för det här året, och den här hade jag redan bokat mig på innan jag bestämde mig för att ge Silas lite tid att växa på sig.
Jag hade inga förväntningar på ck eller placeringar eftersom han är så ofärdig i sin unga kropp, men det gick sämre än förväntat ändå...så, ja, jag hade nog nån förväntning inuti mig ändå....
Domaren gillade en annan hundtyp än den Silas har och sen tycker man ju ibland att man inte kan förstå vad det är för brister domaren ser.... Men domaren dömer ju och det är bara att snällt ta emot hans bedömning. För första gången fick vi VG.
Som nån en gång sa: "Bara å bryta ihop å gå vidare"(enligt Retoriksidan, OrdRum är det Per Elofsson, skidåkaren från Umeå...själv trodde jag att det var Ingemar Stenmark från Joesjö som är typ KUNG på egenuppfunna ordspråk)
Haha! Roligt uttryck i alla fall, som jag brukar använda mig av titt som tätt när det går lite mindre bra...

Kritiken lät:
"En ännu inte fullt utvuxen juniorhane. Lite nätt i huvudet, lite knapp i bettet. Väl pigmenterad, bra hals, ännu en aning kort i bröstet. Bra has. Rör sig lite trångt, lite kort i steget, bra päls kommande. Bra temperament. Behöver tid för utveckling"

Ja, jag ska ge honom tid nu. Ett halvår vilar vi nog från utställningar. Tänkte försöka dra igång honom i spår samt träna lite mer på lydnad. Jobba gillar han ju.
Jag hade sån tur som blev överraskad av mina hundars uppfödare, Linda, som plötsligt vid vaccinationskontrollen knackade mig på axeln. Hon ställde ingen hund själv, men följde sin syster som föder upp Löwchen. Det blir alltid trevligt när vi är tillsammans på utställningarna! Då blir det alltid en massa skratt, småprat och myspys. Me like!
Jag träffade också en av er bloggläsare och det var verkligen supermysigt att träffa dig och dina mysiga hundar! Fick lite hundpussar av dem, å allt! Vinkar till dig lite här genom bloggen också, samt skickar ett stort grattis till fina resultat idag!
 För övrigt så började min semester igår kl 13.00.
En minst sagt efterlängtad sådan! Jag är faktiskt ganska trött och slut.
Vi kommer vara hemma en dag till innan vi åker till släkten i norr. Känns bra med en "mellan-dag" med bara en massa vila!
 Silas har växt ur sina halsband ett efter ett, så i veckan har jag gjort ett nytt. Dock är han ju fortfarande i växten och jag måste nog snart göra ett till....Nåja, det är ju den åldern.
 På utställningsområdet blev det lite shopping också. Jag köpte en efterlängtad krok till bakluckan på bilen så jag kan ha bakluckan öppen fast bilen är låst. Då kan hundarna få friskluft om jag måste springa och göra nåt ärende när jag har dem i bilen. Självklart ska man ändå inte lämna dem i bilen när solen ligger på. Jag är noga med det så de inte ska bli för varma. Det är ju livsfarligt!
Det blev också inköp av tugghorn(inte huggorm - TUGGHORN - haha! Läste själv fel när jag skrev!) som hundarna älskade. Det är horn från vilt som är i olika hårdhet, men räcker mycket, mycket längre än vanliga tuggben.
Köpte också en tugg-klöv. Gillas skarpt, kan jag lova.
Nu ska vi packa och vila om vartannat.
Får väl se hur mycket jag hinner blogga från semesterresan.
Må så gott!

6 kommentarer:

 1. Ja, visst är det domaren som dömer och ett vg är inte dåligt! Tycker att han skötte sig bra i ringen, rörde sig fint och stod bra men jag stod ju vid sidan och tittade. Ni kommer igen när han har växt till sig! Kul att träffa på dig och tack för gratulationerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja, det var roligt att träffas!

   Radera
 2. Ha så skönt på din semester 👍/Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! 💜
   Ha det då bra, du med!

   Radera
 3. Han är en riktig guldklip Silas bara att ta nya tag!!
  Kramar

  SvaraRadera