onsdag 14 juni 2017

Silas på kalas

Fotade Silas ganska sent på fredagkväll förra veckan, när vi hade haft studentfirande gäster sedan mitt på dagen. Han hade lekt med lilla 1-åriga Theo som är ett tvåbent barn från Örnsköldsvik, som dessutom är kusin till mina ungdomar. Silas utsåg honom till sin i särklass bästa vän EVER och sprang efter honom, lekte med honom utan att Theo ens visste om det (alltså på lite avstånd) och höll stenkoll på honom. Luktade gott gjorde Theo också!! Småbarn har ofta såna fantastiska "gratis-resurser" för en hund - godluktande blöjor och så tappar de mat stup i kvarten. Helt omöjligt för en sån som Silas att inte älska en sådan varelse!!
Dessutom kelade Silas med så många av de andra gästerna som det bara gick, även de som verkligen inte ville det... Han har liksom inställningen att han faktiskt borde vara älskad av alla på jorden. Han tycker själv att det är SÅÅÅ självklart att han är älskad!!
När han sen tog slut så såg han ut som på bilden ovan. Bredvid honom vid bordet sitter fortfarande några av gästerna och småpratar. Men Silas gömmer huvudet bakom en kudde i soffan som står i vårt inglasade uterum och sussar lite.
Jag måste få skryta över hundarna igen, för det är verkligen inte självklart att kunna ha sina hundar med på ett kalas som pågår under så många timmar och då folk kommer och går hela tiden. Nya människor nästan allihopa också. Vi var ändå över 25 personer. 
En av gästerna berättade om sin amerikanska cockerspaniel som stressar upp sig om det bara kommer några få gäster hem till dem. Så att Lystra och Silas umgicks med alla, kunde vila när de behövde och tog det lugnt är fantastiskt roligt! De är alltid vänliga och snälla mot alla också och ingen behöver få bli särskilt skrämd, ens om de är hundrädda. Kanske att Silas skrämde nån lite när plötsligt hans nos låg i hennes knä, men det gick fort över när hon insåg att han bara ville bli kliad. 
Nu ska jag iväg och ha tillfälle 2/3 på inkallningskursen. Hoppas på uppehållsväder....
Vi höres!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar