torsdag 29 juni 2017

Med fokus på Lystra

Nu är det Lystras tur att vara i fokus
Eller fokus och fokus, förresten....rär man sig så mycket som hon gör så är det inte alltid så lätt med fokus
Den här tjejen har gått från att ge oss gråa hår och ångra vårt val av ras (under de sk. tonåren...) till att bli en helt ljuvlig varelse.
Hon är en tänkare och är klok som en bok. Många är de ord Lystra kan. Hennes favoritord är "åka bilen", "mat"(ja, trots att hon knappt äter...) och "husse". Hon förstår också meningen "stanna hemma" och en hel drös av vardagsnära ord. Men helt klart ser man bäst hennes reaktioner på de första orden i uppradningen.
Hon är ett kontrollfreak som verkligen älskar att veta vad som händer. Hon följer sin mattes steg oklanderligt. Rör sig matte så bara måste Lystra veta varför.
 Lite suddig bild, men man ser hur fint såret under magen har blivit. Ett decimeterlångt ärr blir det, men med sen pälsväxt en schapendoes har så syns det snart inte.
Att rulla sig och gno in sig i gräs, mossa, snö eller grus är en favorit. Och när hon kommer in från en promenad så är det soffan hon rengör sig i....till matte och husses stora förtret.....
Men så valde vi också färg på soffan efter hunden, så det inte skulle synas lika mycket vad vi tillåter hundarna att göra här hemma.
Min största önskan, efter att ha blivit av med flera hundar alldeles för tidigt på sistone, är att Lystra(och Silas förstås) ska bli väldigt gammal!! Jag vill att hon ska få bli minst 12 år och gärna 17!
Jag ska göra vad jag kan för att det ska bli så. Hon blir mer och mer ljuvlig ju äldre hon blir, och har landat djupt inne i hjärtegropen på oss allihopa!

2 kommentarer: