lördag 24 juni 2017

Lite sol är aldrig fel

Hallåja! Midsommar är firad, denna gång väääldigt lugnt. Inte ens ungarna var hemma. Bara make och maka Svanbäck. Tror visserligen att vi behövde lugn och ro efter allt som varit. Jag känner att det tar tid att komma ner i varv.
Igår tog vi cyklarna en bit ut i skogen. Silas fyller snart ett år och kan motionera lite hårdare utan problem. Oj, vad han drog cykeln!! Lystra travade lugnt och fint vid makens cykel medan Silas drog min cykel allt han orkade. Jag fick bromsa hela tiden.
Väl ute i skogen fick vi se två älgar som stod och tittade på oss länge.
Sen spelade vi ett nyinköpt Kubb. Men jag ska nog reklamera det, för jag förlorade snabbt två gånger efter varann. Måste ju vara nåt fel på spelet då. Ja, inte för att jag är dålig förlorare eller så...haha
Idag har jag och hundarna varit ute nån timme och härjat.
Kameran kom med. Blev några hundra bilder...Får väl dela upp dem på flera inlägg. 
Fortfarande är det bara jag och gubben hemma och det är lugnt och skönt. Imorgon drar vi iväg på lite äventyr med folk. Men ikväll blir det tv hela kvällen. Absolut inte vanligt för mig att ägna kvällen så. Men jag har varvat ner tillräckligt för att kunna sitta stilla några timmar.
Det är så roligt att Lystra är så pigg igen efter kastrationen och kan leka lite.
Jag har kammat dem båda idag, så pälsen är lite flygig på åtminstone Silas. Lystra har ju vuxenpäls så den blir liksom inte flygig av att kammas.
Silas äter som en mygga. Jag åkte på Willys och köpte kycklinghjärta och kycklinglever som jag mixar och blandar med vanliga fodret. Då äter han bättre än vanligt, men får knappt i sig det han ska ha ändå. Det går inte att handmata honom heller. Han äter inte då heller.
Vet inte om det är löptikar som är orsaken. Tror faktiskt inte det är det. Han har mer eller mindre alltid varit dålig att äta. Och Lystra också ju.
Enda gången det går bra för honom att äta är om han motionerat nyss och kommer in. Då kan han äta lite. Jag vill att han bygger muskler nu- Han behöver verkligen det! Det känns inte bra när jag stryker handen över hans höftknölar och utstickande revben. Men jag hoppas att han med tiden kommer växa på sig lite och komma ikapp andra i hans ålder. Han är inte så stor...Eller, han är ju 48 cm hög, men han väger bara 15 kg....Så nog behöver han komma upp i vikt! Utan tvekan
Men de är ju pigga och glada i alla fall. 
Man blir så glad av att se dem springa och skutta omkring.
Ha en bra fortsättning på helgen!

2 kommentarer:

 1. Underbara bilder som alltid!! <3 dom andas så mycket kärlek så mitt hjärta blir alldeles varmt <3

  Ja nu är snart Midsommar dagarna över, skönt med lugna dagar & lika kul med dagar med fart i! vi har haft en av var, dagen idag har vi bara varit, så skönt så jag baxnar!! <3

  En tunn Silas, tur han är fluffig så det inte syns hi hi ;) här har vi inga viktproblem åt det hållet, bara åt andra pust :o

  Önskar er en härlig kväll & söndag! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Ja, vi har tur som har dem! De skapar livskvalitet.
   Det där med vikten är minsann inte lätt. Varken för hund eller människa. Hihi.
   Må så gott!

   Radera