måndag 5 juni 2017

Jag är allergisk mot mina hundar - men har hittat lösningar

Det är några som är nyfikna hur det går för mig med min hundallergi. Eftersom jag inte skrivit så mycket om det så blir det en liten nulägesrapport om det.
Jag är allergisk mot mina hundar och ett tag i vintras var det väldigt ovisst om jag skulle kunna ha dem kvar. Alla receptfria läkemedel var helt verkningslösa.
Jag har sökt efter lösningar överallt. Några av dem använder jag mig av och tycker att de fungerar bra.
Jag använder mig av ett specialschampoo som heter Allergenius. Jag duschade från början min unghund med ca 2-4 veckor emellan för att inte bli sjuk av honom. Några måste duscha sina hundar oftare. Men vad gör man inte för att kunna ha sina hundar kvar. Nu mår jag så mycket bättre och har därför dragit ut mer och mer på duscharna och dessutom börjat tvätta med vanligt schampoo eftersom det kostar en slant med Allergenius.
Tyvärr finns det många som uttrycker att det är nästintill djurplågeri att duscha sin hund var och varannan vecka och att man borde omplacera hunden om allergin är ett faktum. Men dessa tycker jag att vi kan låta ha sina åsikter bäst de vill. Jag är i alla fall övertygad om att hundar oftast har det bättre om de slipper skiljas från sina ägare. Deras människor är viktiga för dem och deras trygghet.
Jag tar allergitabletter varje dag som jag fått på recept av läkare. Det blir olika preparat varje gång, men det är kusiner med Loratadin i alla fall. Så mycket vet jag.
Jag började min behandling med Desloratadin och sprayade näsan med Nasonex. Tabletterna fortsatte jag med och kommer nog äta varje dag så länge jag behöver. Nasonex har jag slutat med just nu och planerar ta det i perioder då jag känner av mina bihålor lite mer.
Lystra behöver jag sällan duscha eftersom det mer är Silas jag reagerar mot. Men Silas duschar jag med specialschampoot eller ett vanligt schampoo med det mellanrum jag tycker behövs. Men det blir alltmer sällan i alla fall.
Som det är under våren så öser naturen på med pollen, som jag också är allergisk mot, men jag mår ändå riktigt bra nu. Det känns underbart att kunna ha kvar mina älskade hundar, jobba med hundar ibland på fritiden och samtidigt må bra. Det var långt ifrån självklart för ett några månader sedan.
Jag är djupt tacksam för det!
Nu är jag i valet och kvalet att skaffa en luftrenare hit hem. Jag har en kollega som har ett allergiskt, vuxet barn som har köpt en sån. De säger att det är alldeles underbart bra.
De har köpt DENNA som de är mycket nöjda med. Helt tyst är den också. Inte så dyr heller.
Nåja, vi får se. Jag är i alla fall väldigt glad över att de åtgärder jag vidtagit fungerar!
Hundarna sover till och med i våra sängar! Precis som jag vill ha det! =)

2 kommentarer:

 1. Va skönt att du mår bättre och att det funkar så bra med schampot och tabletterna!! En luftrenare är nog inte så dumt. Varför skulle det vara djurplågeri att bada hunden en gång i veckan?! Det är nog något gammalt som hänger kvar. Dagens hundschampo är så bra och det "torkar" inte ut pälsen och hunden som det gjorde förr.
  Så bada på!!
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, folk säger så mycket elakt om hur andra sköter sina hundar... Jag blir irriterad och lite mörkrädd, men bryr mig inte personligt.
   Jag tvättar när jag känner för det
   Kram, kram

   Radera