onsdag 21 juni 2017

Hundpromenad med JR Hundcenter

 Idag var det dags för den allra första instruktörsledda hundpromenaden i Örebro. Tidigare har jag ju hållit i promenader i Lindesberg, men sedan jag flyttade till Örebro har jag ju börjat på JR Hundcenter istället.
Det blev bara 7 hundar idag, men väldigt glada sådana! Och väldigt glada och nöjda människor varav ett par har åkt från Örebro till Lindesberg för att delta på mina promenader där uppe, men som nu tog chansen att slippa åka så långt. Så jag har inte gjort bort mig helt ;)
 Jag tog med båda tokhundarna. Lystra sa att hon skulle gråta hela kvällen om jag lämnade henne hemma med husse(trots att han är världens snällaste), så det var ju bara till att ta med henne också, trots att jag kanske borde tagit det lite lugnt och bara haft den ena....
 Vi tränade lite Dogparkour på diverse saker vi hittade. Perfekt när hunden är lite osäker eller bara för att jobba med samarbete och kontakt.
 Det är ju typ Lystras stora favorit!! Helst av allt skulle hon vilja hoppa upp hel och hållen på grejerna, men matte bromsar lite. Silas är med en stund, men sen tittar han hellre på alla snygga brudar!
 Det fanns minsann fler som älskade aktiviteten. En engelsk bulldogg, en fransk bulldogg, två rodesian ridgebacks....
Som alltid när jag få bestämma så blir det en gruppbild.
Nu hoppas jag verkligen att det ska sprida sig att vi är igång på JR Hundcenter med både kurser och promenader och att fler hänger på. Kursverksamheten har legat nere en längre tid och promenaderna är helt nya, så det tar lite tid att starta upp då. Framförallt på större orter. Det finns för stort utbud av allt möjligt. Hunddagis är huvudverksamheten på JR och där finns över 50 hundar just nu. Bland annat mina två som är där 2 dar i veckan. De är supermysiga med hundarna där!
Deltagarna på promenaden sa att de känner sig välkomna även om de har problem med sin hund, att det är en öppen och accepterande stämning. Och innehållet på promenaderna ger hundarna ett lugn som gör att de klarar mycket mer än de brukar göra annars. Perfekt för osäkra hundar, med andra ord.
Följ oss gärna på Facebook Instagram(jrhundcenter) eller på vår Hemsida
Nu är det snart HEEEELGGG!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar