söndag 25 juni 2017

En schapendoes fantastiska päls

Idag följde hundarna med i bilen till ett ställe med massor av folk, musik och håll igång.
Det kom fram barn och vuxna och ville klappa, fråga om hundarna och nån ville göra några trick med dem till och med. Hundarna fixade miljön bra och var supersnäll mot alla.
Silas tog det jättelugnt med småbarn och kramades mer rufft med större och mer framåt barn. Så otroligt roligt det är när man ser att de förstår skillnader sådär.
Solen sken i långa perioder och vi satt i direkt solsken i flera timmar.
Lystras päls är faschinerande, för när man känner på hennes päls så är den, trots stekande sol, sval mot handen. Silas päls blir mer solvarm. När solen gick i moln var Lystra varm i pälsen när jag stoppade in händerna i den. Silas päls är långt ifrån klar, men jag hoppas att han också få en sån där bra päls som hans mor har. En sån som håller kroppen både sval och varm när det behövs.
Dessutom regnade det i ett par korta perioder, och hundarna blir ju inte blöta och kalla då. Nä, jag har sagt det förr och jag säger det igen - en bra schappepäls är helt fantastisk!
Silas är väldigt framåt och vill ha närkontakt med alla som ger honom uppmärksamhet.
Lystra sitter hellre kvar i mitt knä eller vid min sida, men är alltid vänlig om folk kommer nära. Hon är inte sådär superintresserad av allt och alla som unga mr Silas är.
Men dels har det nog med hans ålder att göra, och dels har han nog en lite mer utåtriktad personlighet. Lystra är mer värdig och stäler liksom frågan "What´s in it for me...?"
Hon gillar att lurpassa och "valla" sin son när de leker. Han blir skraj och tar omvägar när hon hukar ihop sig bakom grässtråna.
 Det här med att ha en klippt schappe är inte så lätt....åtminstone inte om man vill att hon ska se symmetrisk och rastypisk ut..... Just nu har Lystras kropp växt om huvudet. Haha, jag måste nog klippa lite på kroppen för att håret på skallen ska hinna ikapp. Samtidigt börjar pälsen äntligen bli mindre tovig, så jag är inte så sugen att börja om från början med tovutredningen, helst...
Och äntligen börjar pälsen vara mer smutsavvisande igen. Jag tror det har mycket med längden att göra. Det verkar så för henne i alla fall.
Nåja, hon duger väl som hon är, min lilla fluffhund. Men lite asymmetrisk är hon allt just nu.
Så var då helgen slut och vi ska ladda inför vardagen som kommer. Jag har 4 veckor kvar till min semester, så det är till att försöka göra så mycket man kan av sommaren tills dess. Man kan ju faktiskt fira sommaren även fast man jobbar. Åtminstone om jag inte jobbar heldagar. Ska försöka i alla fall.
På onsdag har jag sista tillfället på inkallningskursen. Ska bli roligt att träffa deltagarna igen. De är jätteduktiga!
Hundarna sover som stockar efter 4-5 timmar bland en massa folk.
Tyvärr har de inte ätit upp ens hälften av frukosten. Än mindre middagen....De bara sover.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar