tisdag 1 november 2016

Trädgårdslek

Min snyggo Silas
Tänk, så ofta man är lycklig över sin trädgård. Ibland har vi pratat om att flytta till lägenhet istället, och nån gång sker det nog också. Men just nu är jag så glad över att bo i villa och ha tillgång till trädgården. Här kan hundarna släppas ut själva eller vi kan gemensamt ägna en stund åt lek och spring
Och spring - det finns det verkligen i benen på mina två fluffhundar!!
Har man dessutom en boll att leka med så är lyckan fullkomlig
Han är go, min lilla "Silly"
Så ljuvligt go!
Han får allt vitare svans, lillkillen. Uppe på svansen dyker kritvita strån upp och de syns alltmer. Det var nåt som aldrig syntes förut. Hans svans kommer nog bli mer grå än svart.
Det är spännande med schapparna och deras färger, för de ändrar ofta färg genom hela livet. Så vad Silas blir för färg vet jag inte. Det får framtiden utvisa
Jag skulle vilja hinna med mer fokuserad träning med Silas. Min tanke är att jag ska träna lydnad med honom och vi ska börja med grunderna. Jag har börjat lite med klickerträning, bakdelskontroll genom klossträning, belöna vid vänster sida, platsliggningen, lekträning mm. - allt under korta stunder. En valp orkar inte långa stunder, så det blir enkelt, lekfullt och kort.
Han har så enormt mycket päls! Tänk, när allt vuxit ut till full längd! Han kommer nog se ganska maffig ut! Fast jag hoppas att det blir lagom med päls...
Ja, i veckan blir det lite träffar med släkt och vänner. På tisdag träffar vi lite kompisar för lite fika och prat, till helgen kommer det släktingar från Örnsköldsvik för att fira allhelgona med oss. Supertrevligt!
Dessutom ska Lystra få lyxigt värre på fredag, för jag har bokat tid för massage hos Alexandra. Hon ska få känna igenom henne och ge oss råd om hur vi kan träna upp muskulaturen mer.
Det blir jättebra!
Silas spelar inte schysst alltid. Ett bett i benet kan vara en sån grej. Men Lystra kan hantera det, så det är ingen fara. Lite "tough love" får man tåla när man är mamma.

2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med trädgård. Vi har också pratat om lägenhet ibland men, nej inte ännu på länge det skulle inte jag fixa nu :)
  Hättefina bilder på lillkillen!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är faktiskt enormt härligt med egen täppa!
   Tack snälla för snälla ord
   Kram

   Radera