fredag 4 november 2016

Schapendoes+schapendoes+strävhårig tax

 Igår var det dags för lite mer inskolning med taxen Ville.
Den här gången lämnade husse och åkte iväg på stan
Silas älskar Ville och kan knappt låta bli honom. Faktum är att det är ömsesidigt. Ville älskar att leka med Silas och står ut med det mesta.
Från början när vi gick in i huset satte jag Silas bakom galler i hallen en stund för att jag tyckte han behövde lugna sig lite.
Men då skällde Ville och ville ha igång valpen i lek.
 Det är inga som helst problem att ha den här vovven hos oss. Bara hundarna får hälsa i lugn och ro så är de som bästa vänner sen. Lystra vaktar inte när han väl kommit in ordentligt. Hon går inte emellan killarna heller. Hon är bra snäll ändå. Och Ville med!
 Lystra höll sig mest på kanten medan grabbarna lekte och umgicks, men sprang mängder precis som alltid.
 Den här tjejen har outtömligt med spring i benen. Ofta verkar hon kunna springa hur länge som helst.
 Ville blev som en valp igen av att träffa Silas. Han ville leka hela tiden, nästan
Han är van att hamna på efterkälken när han springer utomhus. Han blir inte ens frustrerad utan stannar bara och tittar istället.
 Det blev ett litet triangeldrama ute på tomten. Ofta ställer sig hundar sådär och bara tittar på varann ett tag innan de bestämmer sig för hur de ska gå vidare med "samtalet". Ville verkar tycka att det drog ut lite på tiden och la sig istället.
 Husses pärla som inte ens hade tid att hälsa på husse när han kom för att hämta honom igen. Han bara sprang och lekte med hundarna ute på gräsmattan. Oj, vad han säkert var trött efteråt.
 Silas är i en fantastiskt "rolig" ålder.... Han han slitit sönder 2 Biabäddar inom loppet av en vecka. Den ena var ny. Dessutom har han slitit ner en gardin och tuggat sönder gardinstången, käkat öronproppar och tamponger(ja, visst låter det mumsigt) 
 Jag är livrädd att han ska få i sig nåt som han inte får ut igen sen. Igår när jag plockade upp efter honom på en kvartersrunda låg i högen 3 avlånga, vita och stenhårda saker som jag inte kunde identifiera. Vad i allsin dar kan det ha varit?!?
Lystra har aldrig ätit saker även om hon bet sönder trappen i hallen så den fortfarande ser skabbig ut.
 Ville ser chockad ut av valpens framfart
 Jaadu, lilla Silas...jag känner på mig att du kommer ge mig en hel drös med gråa hår under din tonårstid. Tänk, det börjar redan och han är inte ens 4 månader än. Jag vill inte ens tänka på allt han kommer att hitta på de närmaste månaderna.
Tur han är söt i alla fall
I tisdags pussade han mig så min läpp gick sönder och glasögonen slog upp ett sår på näsan. Jag såg inte klok ut när vi på kvällen åkte till några vänner på kvällsfika. Ja-a, det är så livet med valp är...
 Haha, jag gillar Lystras min på bilden ovan. Hon ser så rolig ut. Väldigt beredd på att hennes ohängda son är på annalkande
 Visa respekt för de äldre, lilleman! Man kan ju inte ånga på som man gör med jämnåriga!
Jag får rycka in ofta för att lära Silas att man inte kan göra hur som helst.
 Idag, fredag ska Lystra få massage av min vän Alexandra som är hundmassör.
Tanken är att hon ska få känna igenom henne så allt är grönt när vi ska börja hårdare styrketräning.
Jag masserar henne själv efter bästa förmåga och hon har börjat tycka väldigt mycket om det. 
Pälsen på framdelen börjar bli lite bättre nu, men bak ser den fortfarande anskrämlig ut.
Det tar verkligen tid.
 Men hon är glad och typ hur pigg som helst. Nästan i överkant, kan man tycka. Hon blir lite mycket att hantera ibland. Igår snodde hon en del av pumpan jag ställt ute på farstutrappen och sprang iväg med. Silas efter såklart och sen började en kamp mellan Lystra, Silas och mig för att få tillbaka locket till pumpan igen.... 
 Det blev lite fotat igår när taxfarbrorn var här.
Här skäller han på nånting...vet inte på vad. Men alla kom igång och skällde så härligt så jag bröt av och tog in dem allihopa.
 Haha, en ganska målande bild på Silas framfart och Villes iakttagande ställning
Fullt ös, medvetslös...
 Efter att Ville hade åkt sov mina hundar i en hel timme..... Det blev en kort kvartersrunda på kvällen, men annars tog vi det ganska lugnt. Eller DE tog det lugnt medan JAG planerade bjudningsmat till lördag när det kommer norrländska släktingar hit.
 Hoppas ni får en bra dag. Vi hörs inom kort.

1 kommentar: