torsdag 10 november 2016

Projektvalp och ringträning

 Idag efter jobbet kom blivande hundinstruktör Annelie och tränade med Silas, som är hennes projektvalp. Silas älskar verkligen att träna med henne, även om han är något mer eftertänksam i just den här åldern. Han samarbetar liksom inte blint längre, utan tar några sekunder på sig att fundera om han verkligen måste göra som hon säger. Han är så rolig, för man ser tydligt hur han ibland tänker.
Han är mycket mer medveten numera om att han själv kan påverka oss människor och att det dessutom ibland är roligt att retas lite.
Det blev en hel del film på när de tränade, men det är till Annelies utbildning och kommer inte med här. Det är i alla fall väldigt intressant att se hur min nya valp reagerar på att samarbeta med andra människor. Han är verkligen frimodig och mysig! Och han älskar verkligen övningen "godis i munnen". Den behöver vi inte göra mer.....han börjar bli väl framåt när han ska ta godis från munnen.
Egentligen sätter han alltihopa och det är roligt att se honom och Annelie jobba ihop. Det är roligt att se sin valp på håll. Liksom utifrån. Man ser på honom med lite andra ögon då, faktiskt.
 På kvällen åkte jag till Nora Brukshundklubb och träffade Linda och Maria och deras valpar för lite ringträning.
 Schappevalpen Sally var med idag också. 
 Löwchenvalpen Isa funderade vad det var matte egentligen ville när hon stod sådär stilla. Kanske ville hon dansa lite
 Det var inte så stort utrymme i klubbstugan, men vi tränade faktiskt lite springa runt i ring ändå, men mest ståträning, bordsträning och klämma på varandras valpar.
 Söta, lilla Isa har en sån fin frisyr som kommer bli perfekt på utställning.
 Silas tog en paus i ringträningen och spanade in en snygg brud.
 Det är superbra att träna tillsammans med andra hundar så valparna lär sig att kunna strunta i dem när de springer och ställer upp sig. Men också bra att vi kan turas om att klämma och känna på varandras hundar så de vänjer sig vid att bli hanterade av andra än sina ägare.
 Silas har en sån fin "90-tals-lugg" numera. Snart hänger den över ögonen helt och hållet.
Här håller Maria honom medan jag agerar domare till Sally
 Det blev en del burträning också. Isa funderar vad i allsin dar det är för nåt.
Det är så bra att träna på alla moment som är på utställningsområdet. Att vila i en bur hör ofta till och kan bli en bra trygghet för hunden under de många timmar man ofta blir kvar på utställningsområdet.
 Silas och Lystra fick turas om att stå bundna och vänta. Trååååkigt!!
Silas är nog duktigare på det än Lystra....hmm....tror jag missade vissa delar när Lystra var liten...
Det får man surt igen nu.
Lystra fick också träna lite. Blev lite uppfräschning av ställandet, men också lite rallylydnad bara för att göra nåt. Men hon behöver mest passivitetsträning. Hon har inte lätt för att vänta på sin tur och sånt. Hm...tror inte det spelar nån större roll hur ofta vi tränar sånt med henne - hon VILL liksom inte vara stilla och vänta..... Det ligger inte FÖR henne.
Mitt lilla pyre som gör mig totalt galen ibland. Men så är hon så go samtidigt. Och absolut, totalt genomsnäll! Imorgon ska hon på massage- och laserbehandling igen. Lilla stumpan som tydligen har ont i sin lilla kropp(därav täcket när det är lite kyligt). Det ska bli intressant att se om hon är lika kommunikativ den här gången. Förra gången blev jag väldigt överrumplad över hennes sätt att berätta sina känslor. Mer om det en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar