onsdag 9 november 2016

Liten rapport om läget, och glädje-filmer

Fina lilla Lystra!
Tänk, vilken tur vi hade som fick tag på den här pärlan! Hon är verkligen ljuvlig! Väldigt galen, men väldigt ljuvlig också.
Det är svårt att veta hur ont hon har. I fredags identifierade ju hundmassör Alexandra ömma punkter på Lystra och efter massage och laserbehandling blev Lystra väldigt hängig. Hon hade uppenbart ont. Jag kände hur varm hon var över området vid manken också.
Hon piggnade till efter ett par dygn, men nu är jag extra vaksam på hennes mående.
Igår tog jag med båda hundarna på promenad och släppte dem att leka en liten stund. Lite senare såg jag att hon var alldeles röd i ögonen, vilket kan vara tecken på stress. Stressen i sin tur kan vara tecken på smärta. Eftersom Lystra aldrig är röd i ögonen normalt, så tog jag det på allvar.
Så nu har jag beställt ett Back On Track-täcke till henne och jag kommer ha noll tolerans mot lek mellan hundarna. Det blir några lugna veckor nu för att hon ska hinna läka ordentligt.
Hundar visar sällan smärta på samma sätt som vi. Ibland haltar de, men ofta visar det mest med mer diffusa tecken att de har besvär. För att undvika lidande vill jag därför vara extra uppmärksam.
Urs....och jag som hade tänkt att mina hundar skulle få vara friska. Har haft tillräckligt med problem med vår fralla Lydia, kan man tycka. Och före henne med Lady.
Men Lystra får bra hjälp nu och kommer att läka bra. Det är jag övertygad om.
Men det är inte lätt när hon har obegränsat med energi. Om hon själv får fria tyglar skulle hon nog springa och skutta oavbrutet. Tyvärr är det nog inte bra i förlängningen för henne, så då måste jag begränsa henne.
Nåja, nog om det tråkiga. Nu måste vi ha lite skojigt!
Idag tänkte jag dela med mig utav en film som jag kanske inte delat tidigare. Det är från när Lystra och Enter träffades för första gången. De lekte och hade skoj.
Enter tog sån fin hänsyn
Några månader senare blev de ett par och fick 4 superfina valpar. Vilket spännande år det har varit.
En fartfylld film på min tokiga hund blev det här också
Joodu, nog finns det spring i hennes ben
Ja, så idag blev det ett litet potpurri av bilder och filmer som jag inte hunnit dela. Men det är lite kul att se tillbaka på all glädje som man upplevt med hundarna.
Hoppas ni blir lika glada av att se det som jag.
Ha en bra dag!

2 kommentarer: