fredag 18 november 2016

Hundpromenad, belöningstuber, hundmassage och dusch

 Såhär såg hundarna ut när vi kom hem från hundpromenaden igår kväll. De var heeelt slut!
Jag som inte trodde det skulle komma så många eftersom det var råkallt och kolsvart. Men det var 16 hundar med! Underbart roligt! Jag tycker det är roligt att rasen schapendoes gått från att vara ovanlig till att vara i majoritet på de där promenaderna. Igår var det 3 st med. Det är roligt!
Jag tog som sagt båda hundarna med. De behövde få lite skojigt båda två.
Vi tränade passivitet och kontakt samt lite dogparkour.
Nu blir det kanske bara en till promenad med Lindesbergs Hundcenter i år, för sen blir det jul!
Vill du hänga med nån gång, så håll utkik på vår blogg http://lindehundcenter.blogspot.se Skriv i din mailadress så missar du inget inlägg.
Jag fick en liten present av Rugas matte, Eva, som också jobbar på Hundcenter. Jag har tidigare berättat här på bloggen om de fantastiska belöningstuberna LÄS MER HÄR som man kan fylla med vad man vill och använda till hundträningen. Jag tycker de är enastående. 
Nu hade Eva hittat likadana (nästan) tuber på Biltema. Dem ser ni HÄR
Där köper man 3 st för 35:- istället för 79:-/st som jag har gett.
Jag tycker de ser exakt likadana ut och känns som de kommer hålla lika bra. Korken är exakt lika och jag gissar att de är av samma fabrikat till och med.
De här tuberna fyller jag med färskfoder, mixar korv blandat med mjukost, mixar leverpastej med kycklinglever och späder till rätt konsistens med lite vatten. Sen är det typ världens bästa verktyg för träning av hundmöten, socialträning eller annat som behöver inmundigas lite långsamt.
En belöning som hunden måste slicka i sig eller tugga i sig långsamt är ofta lugnande, vilket är precis vad man vill ha i hundmöten eller om hunden är rädd för människor, bilar, skrammel eller vad som helst.
Just nu går jag omkring med en tub mjukost i fickan och tycker att även det fungerar klockrent! Visserligen lite svårt att få på korken ibland, men annars extremt älskad av hundarna. Men om hunden är allergisk eller på annat sätt känslig för innehållet i mjukost så är det ju så enormt mycket bättre att kunna fylla en sån här tub med vad man vill.
Så dra iväg till Biltema i helgen och KÖÖÖÖP!
Vi ska ha med den till hundutställningen som jag och Silas ska på i Mantorp imorgon. Perfekt att ha i fickan med lite färskfoder i. Silas ska ju ändå ha lunchen med sig
Såhär såg Silas ut idag efter att han duschat sig hel och hållen för första gången sen han var 8 veckor.
Tänk att hundar ska bli så galna av att vara blöta. Efteråt var han heelt slut!
Lystra har varit på massage och laserbehandling igen. Hon har ju ont i en skuldra och en höft samt verkar reagera lite hela ryggen därimellan. Det lutar kanske åt att det hände i och med valpningen, men det kan också vara en skada från lek med nån hund, ett olyckligt hopp eller annat.
Alexandra har behandlat framdelen de 2 första besöken och det är mycket bättre där. Idag ägnade hon sig åt bakdelen och då såg man åter igen de där starka, tydliga tecknen på att hon verkligen har ont. När Alexandra kommer åt en viss punkt så stirrar Lystra rakt in i mina ögon och stänger munnen så det ser ut som hon har ett långt och fånigt leende. Ofta försökte hon också hoppa undan när det blev obehagligt. Hon värjde sig helt enkelt. Lilla stumpan....
Lystra ska få vara hemma imorgon och bara vila. Jag tror hon behöver det alltihopa när hon är i det här tillståndet! Ny-lasrad å allt!
Nu ska jag packa inför imorgon. Känns lite nervöst, faktiskt. Men jag åker på utställningar för att det är kul, och kul ska jag ha! Och Silas också! Dessutom blir det spännande att höra vad domaren säger om honom. Han är ju inte direkt lik Lystra i modellen. Då är han mer lik sin far, vilket ju inte är nån nackdel, det heller. Kram på er där ute

2 kommentarer:

 1. Hoppas hon känner sig bättre nu lilla gumman.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är redan mycket bättre än från början
   Det känns väldigt skönt att jag tog henne till dig!
   Det känns som vi är trygga i dina händer
   Kram på dig!

   Radera