fredag 18 november 2016

Har du en boxer och vill tävla i drag?

"Team Svenska Boxerklubben behöver utöka sitt team till Vindelälvsdraget 2017, är du medlem i Svenska Boxerklubben, har en boxer att köra med och vill vara en del av teamet så tveka inte att höra av dig till Cecilia Rönnbäck cecilia.ronnback78@gmail.com
Vindelälvsdraget är världens längsta och roligaste draghundsstafett som går 40 mil längs Vindelälven från Ammarnäs till Vännäsby. De 30 sträckorna är mellan 6-22 km långa.
Under fyra dagar i mars månad tävlar ett 30-tal lag sida vid sida, helt utan klassindelning. Nästa år firar Vindelälvsdraget 30-årsjubileum, det vore fantastiskt att även 2017 få deltaga och visa att boxrar kan."
Läs mer om Vindelälvsdraget på http://www.vindelalven.se/vdrag/swe/default.cfm

Jag vet att laget var med förra året och kom då så sist som man bara kan, vilket är fullt normalt med tanke på vilka utpräglade draghundsraser som deltar. Boxrar har liksom inte riktigt samma fokus i draget. Om det sitter nån längs spåret med en fikaväska så är det fullt möjligt att boxern springer dit och pussar på människan samt smakar lite på bullarna. 
Dessutom finns risken att boxern stannar om den råkar hamna före en annan hund och istället för att springa, söka kontakt med medtävlande för att leka. Det är ju en lekfull, social och lite småtokig ras där mycket kan hända.
Men alla är välkomna att vara med och Boxerteamet har fått en del publicitet bara pga att de är ett sånt udda och roligt inslag i tävlingen. Deltar gör de helt på grunden att de vill HA ROLIGT!
Tjejen ni ska maila till är min svägerska som har 3 boxrar själv. Dessutom kommer jag från en av byarna som draget gå igenom, Strycksele, som ligger vid Vindelälven i Västerbotten. Jag har nästa år tagit ledigt en långhelg för att vara med som publik för första gången på nästan 20 år! Därför är det här lite av en hjärtesak för mig. 
Har du en hund av en annan ras än boxer så kanske detta är nåt för dig också?
Läs mer om utmaningen på Boxerklubbens hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar