torsdag 17 november 2016

Besök av collie och schapendoes

 Igår förmiddag umgicks jag och hundarna hela förmiddagen med Caroline och hennes hundar Marin och Ocean. Marin är collie och 4 år gammal. Ocean är Lystras valp och är såklart lika gammal som brorsan Silas - 4 månader.
 Vi träffades och gick en kort promenad först. Ser ni nån på bilderna som rör sig extremt fort, så är det i samtliga fall Lystra!! Kortfattat kan jag förklara det med: DET ÄR ALLTID LYSTRA SOM SPRINGER FORT OCH ÄR GALEN!
Hon är en tokrolig hund som det formligen spritter om!
 Marin suckade lite över hennes ständiga springande medan Ocean nog tyckte hon var väldigt rolig och underhållande. Det är några veckor sen vi umgicks mer ordentligt med Ocean eftersom han inte längre är dagvovve hos oss. Han är nu hos en granne till Caroline på dagarna när hon jobbar. Det funkar inte jättebra med två jämnåriga valpar i samma hem och det var jättebra att det ordnade sig så bra.
 Ocean och Silas är inte särskilt lika varann trots att de är bröder. Silas är större och mer långbent. Ocean har de kraftigaste lårmuskler jag nånsin känt på en så ung valp!!! De var som stockar!
Han är ute på Carolines gård och springer omkring i 4 timmar varje dag. Så det är full aktivitet nästan hela tiden.
 Vilken bild....Lystra springer som en toka och Silas studsar på stället. Carolines hundar tar det mer piano...
 Efter den lilla svängen gick vi hem till mig och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Dessutom bjöd jag så småningom på lunch.
 Lystra har sitt nya Back On Track-täcke som jag köpt nu när hon har ont i skuldra/höft. Hon har alltid på det på promenaderna för att hålla henne varm och mjuk.
Hon går fortfarande lite i passgång, men det är bättre ändå.
Hon leker och är lite glad och pigg som alltid.
 Silas ska på sin första hundutställning på lördag. Vi ska till Mantorp på en liten, inofficiell tävling.
Så imorgon ska han få duscha sig ren och fin, kammas och snyggas till.
Ställandet har jag tränat en del på och vi hoppas han är ungefär som han brukar även när han går i ringen bland alla hundar. Det är bara 2 schappar anmälda, så det blir inte så många. Men det är en bra träning för både mig och "Silly"
 Marin är nog den lugnaste 4-åringen jag känner. Hon är som en filbunke.
Så enormt olik mina hundar. Samtliga hundar som jag har blir lite smått galna! Undrar varför....
Sådan matte, sådan hund, är det en del som säger. Jag fattar ingenting!
 Lystra och Ocean är som tokiga i snön. Silas har andra intressen.
Jag har lärt mig så enormt mycket om min Silas på sistone. 
Först och främst har jag märkt att han "hanhunds-nosar" typ jämt på marken när vi är ute på promenad. Han fastnar i fläckar och nästan spårar grannhundarna i kvarteret där han går gatan fram. Ska bli spännande att se hur det blir när han blir könsmogen....
Hans osäkerhet vid hundmöten har skiftat från rädsla till vaksamhet. För bara ett par veckor sedan blev an livrädd när vi mötte en människa på promenaderna. Svansen var mellan benen och han skiftade ibland mellan att skälla, morra och skrika. Då insåg jag att jag måste börja träna människomöten på samma sätt som jag gjort med hundmöten med andra hundar.
Nu viftar han på svansen men morrar eller drar iväg nåt skall, som både jag och Caroline identifierar som vakande skall.
 När jag valde Silas var det för att han hade mest energi av alla! Jag ville ha en hund med driv! Med på köpet fick jag en hund som reagerar starkare än många andra, vilket nog är grunden i detta med reaktionerna med mötande människor.
Dessutom såg jag redan när han var 4-5 veckor att han var den i valpkullen som var absolut känsligast för hundspråk. JAg märte det tydligt mot Lystra, men när vi tog in utomstående hundar såg jag det ännu tydligare. Alltså har jag fått en enormt språk- och signalkänslig hund med massor av energi.
Ja, man får ju det man förtjänar! Han är fruktansvärt charmig, kärleksfull, påhittig, snäll och fantastisk på alla möjliga sätt, men nån lätt hund.....Nä, det har jag inte skaffat mig...
 Här står Marin och Ocean och sköter sig
Caroline föder upp köttkaniner och de här doggsen är med i farmarlivet varenda dag. De har det jättebra där ute på landet.
 Japp, vi såg till att ha galler emellan hela tiden när vi var inne. Vi vill att de här hundarna ska lära sig att umgås lugnt och sansat ihop och kunna umgås som vuxna på ett bra sätt. Det här är jättenyttigt för dem - att umgås utan att kunna ta i för hårt eller leka lite för länge så det går över i nåt vi inte önskar.
 Så det blev en riktig heldag igår, för när vi vinkat av gästerna drog jag direkt till jobbet och jobbade sedan kväll. Kom hem 19.30 och var helt slut! Fast det är man ju jämt numera....
Ikväll är det dags för hundpromenad med Lindesbergs Hundcenter igen. Det är jag som håller i promenaden, så då ska man ha nåt litet tema också. Vi brukar alltid ha nån eller några övningar som deltagarna kan göra och som ger lite extra mycket.
Imorgon ska Lystra på massage och laserbehandling igen. Så vi har en hel del spännande hundaktiviteter de närmaste dagarna. Jag hör av mig när jag har tid om Lystras behandling, hundpromenaden, hundutställningen mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar