onsdag 26 oktober 2016

Sjukdagar, lekfilm och hälsning från Schappe

Igår blev jag visst sjuk...
Natten till igår låg jag och våndades i magsmärtor som inte ville släppa i flera timmar. Fruktansvärt!
Dessutom är jag genomförkyld, så det var nog det enda raka att stanna hemma.
Jag är fortfarande hemma. Dag nr 2 nu. Hoppas det är den sista sjukdagen
Men faktum är att jag tror hundarna är supernöjda. OJ, vad de har sovit!!
Jag tror det var precis vad de behövde
Lilla "Silly" är ju inne i spökåldern redan. Allt verkar vara läskigt, typ! Men bara utomhus och mest när det är ljust ute (konstigt - brukar inte hundar vara mörkrädda?!)
Jaja, det får lov att vara så ett tag. Lite frustrerande är det, men det är en period man ska igenom.
Har jag tur blir det en till spökålder vid 7-9 månader.....eller....ööh otur, kanske
Det är skönt att ha hundar som faktiskt kan ta det lugnt när man är sjuk.
Lystra går ibland till lådan med tuggben och skrapar med tassen, tittar på mig, skrapar med tassen, tittar på mig igen och gör sitt karaktäristiska knorrljud....Tiggeri, kallas det
 Silas har sina underbara små egenheter också. Om nån ringer och jag börjar prata i telefon så hoppar han som en projektil rakt upp på mig och pussar mig på munnen. Inte jättelätt att prata vidare oberört då... Men ganska charmigt ändå.
 Silas hoppar lätt upp i soffan sedan ett bra tag sedan nu. I helgen hoppade han upp i bilen helt själv också. Från marken - SWOOOSCH - rakt in i bilburen. Jag hann inte ens reagera.
De är verkligen tidigt smidiga och har tidigt kroppskontroll, schapparna.
Ocean har slutat som daghund här hos oss. De har hittat en granne som ville vara hundvakter. Det har länge märkts att valparna inte ska vara ihop för mycket. De leker och busar för mycket och vi var tvungna att dela av hemmet i stort sett hela tiden. Men då hittade de som sagt en annan dagmatte, så det var ju bra. Ocean är en supermysig valp, men det märks tydligt att de ska ha egna familjer när de passerat 8 veckor.
 Jag drömmer om att få gå kurs med båda mina hundar. Med Lystra vill jag gå massagekurs, agilitykurs, belöningskurs, klickerkurs eller nåt annat kul.
 Med Silas vill jag gå valpkurs, klickerkurs, belöningskurs eller lite vad som helst faktiskt. Vill bara få bonda och ha kul ihop. Lite synd att man är instruktör själv, för då sätter man sig själv och sitt eget gående av kurser i andra hand. Jag älskar att gå hundkurser! Alltid lär man sig nåt - främst om sin egen hund och hur den fungerar i olika miljöer och situationer. Dessutom får man extra träningstillfällen med störningar.
 Det här var väl en skön sovstil?!
Silas får en alltmer tydlig personlighet. Han är vild och galen, men älskar verkligen att kramas. Ofta kommer han och hoppar upp i famnen och trycker sig emot en. Han gillar öron och att pussas på munnen.
Lystra är också kelsjuk, men hennes kelsjuka började sent. Hon ville helst aldrig sitta i knät första året, i stort sett. Sen blev hon en sån där riktig "knä-hunds-wannabe". Tur hon inte är så stor
Ja, så som ni ser har vi lugna gatan här hemma de här dagarna. Är man sjuk så är man.
Jag hade bokat en liten promenad med Lillemor och rottisen Yrjas som vi fick ställa in.
Blivande hundinstruktör Anneli skulle också ha kommit förbi för att träna sin projektvalp, Silas. Men även det fick vi ställa in. Så här sitter jag nu och kurerar mig järnet!
För att lätta upp lite så tar vi en bus-film från förra veckan.
Lystra och Silas leker typ hela tiden. Ibland behöver jag dela av här hemma för att de ska tagga ner lite. Jag får ofta ta bort tuggben för att Silas prompt ska ha exakt samma ben som Lystra.
Men ofta har de bara kul ihop.
Här har vi brodern Schappe som bor i Stockholms skärgård och lever livet. På bilden ser han ut att ha fått korgen....men hans familj älskar honom oerhört mycket och han verkar ha det superbra!
Matte Lena berättar att han har börjat lyfta benet när han kissar. Jösses, vad stora de håller på att bli.
Silas är inte i närheten av att göra det. Han kissar fortfarande sittande och ser inte ut att fundera på ett alternativt sätt att göra det på.
Schappe och hans husse har stått och tittat på folk på torget häromdagen, bara för att socialträna.
Visst är han söt, förresten!! Man blir så sugen att borra ner fingrarna i pälsen!
Schappe ska bli vårdhund, är det tänkt, och har redan tränat på det lite. Det är så roligt att få följa valparna litegrann! Alla verkar vara så nöjda med dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar