måndag 31 oktober 2016

Silas tappar sin första tand, och får en ny förebild i taxen Ville

 Japp, då var då tiden redan inne för Silas att tappa sin första tand. Igår fyllde han 16 veckor och redan har han alltså tappat sin första tand. Det är lite tidigt, må jag säga! Han är ju inte ens 4 månader än. Men han verkar vara tidig i det mesta. Han ser ju ut som en ranglig unghund och inte en valp, och har redan kommit in i nån slags spökålder. Det är mycket som händer i lilleman just nu. Väääldigt mycket!
 Jag fick lov att fota lite när Lystra och Silas myste ihop på köksgolvet igår. De är så goa med varann.
 Gullungarna!
Ska bli så roligt att se hur de kommer umgås allteftersom Silas blir äldre. Nu är han inne i förpuberteten, sen blir det den fysiska könsmognaden och sen unghund och vuxen.
Hundens uppväxt kantas av idel faser och kriser innan de landar som vuxna hundar.
Att ha tik och hane ihop brukar ofta innebära mindre risk för konflikter än att ha två hundar att samma kön.
Filmade lite från deras mysstund. Gaah, vad jag älskar de här två!!
 Silas har en ny hobby - att sitta på och ligga på Lystra. Hon tycker väl att det är sådär....men låter honom hållas. Jag hann inte fånga det, men han låg hel och hållen på henne. Får se hur länge hon tycker det är ok att han gör så....
 Igår fick vi besök av taxen Ville som kommer bo hos oss några dagar längre fram. Hans husse har en trasig rygg och ska göra en omfattande operation. Under de dagar som husse ligger på sjukhus har jag lovat ta hand om Ville.
 Lystra känner Ville sen förut och även vår fralla Lydia älskade Ville. Men idag var det första gången Silas träffade honom. Eftersom Silas tycker nya saker är lite läskigt numera, så fick Ville sig en liten utskällning som Ville inte brydde sig särskilt mycket om. Sen umgicks de i trädgården en stund, lekte och umgicks. Ville kollade in varje hörn på tomten.
 Den här taxkillen är världens bästa förebild för andra hundar. Silas föll för honom ganska omgående och ville knappt släppa blicken från honom.
 Även Ville har haft problem med sin hälsa och har opererats för en tid sedan. Det var en jobbig operation och ville blev deppig efteråt. Kanske kan det liva upp lite att han får vara hos oss lite då och då. Han verkade i alla fall väldigt lycklig idag.
 Han gillade Silas väldigt mycket. Silas är livlig och pigg, men han tar bättre hänsyn än många valpar brukar göra med andra hundar. På det viset är han lugn för sin ålder. Jag tror han tyckte att Ville var en av de coolaste hundar han träffat. Grymt imponerad var han.
 Han ville helst aldrig släppa honom med blicken, men ändå gick det ganska bra att vila bredvid varandra. Duktiga var de, alla 3.
 Jag tycker det är mycket nyttigt för mina hundar att få umgås med en sån klok och snäll hund som Ville. De lär sig en massa bra och jag hoppas de båda ska ta efter hans sätt massor.
Ville är inte gammal - bara knappt 5 år, men han har ett moget sätt och umgås fantastiskt fint med hundar av olika slag och åldrar.
 Husse hoppas att vovven ska gå ner några gram när han ska vara hos oss också. Och det blir nog en hel del extra rörelse och lek. Lite motion och håll-i-gång bli det nog.
Ville kommer på torsdag igen för inskolning hos oss. Då ska husse komma och lämna honom och Ville får vara kvar själv här hemma i några timmar. Jag tycker det är väldigt bra att inskola lite för att övernattningen ska gå så bra som möjligt.
När husse sen läggs in ska Ville få sova här och vara här när jag är ledig från jobbet, men när jag är på jobbet kör jag hem honom. Det är säkert bra med lite vila och dessutom tycker jag inte det är riktigt rättvist mot Ville att lämna honom ensam i ett hem han inte är helt van vid.
Det ska bli ett nöje att ha honom här hos oss och jag är så glad över förtroendet. Jag vet att husse inte lämnar till vem som helst, så det är stort för mig. Jag lovar att erbjuda en trygg och bra miljö för husses pärla.

2 kommentarer:

 1. Men hallå!! att lämna sin hund i dina händer, skulle vara lycka för varje matte & husse <3 en hundälskare & med kunskap i massor, jag skulle aldrig tveka, utan känna det som en ynnest <3 & det kommer söta Villes husse åxå få erfara <3
  Ja han är söt Ville, & jag håller tummarna både för honom & hans hälsa & husse <3

  Vilken härlig vecka ni har framför er med vänner & släkt! :) mys på <3 & visst är en trädgård det bästa om man har hundar :))

  Varm kram <3 från ett snöigt Dalarna :o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men asså, vad du är snäll! Taaack!
   Jaså, ni har snö där uppe, vad härligt! Jag hoppas snön kommer hit också inom kort. Hundarna älskar snö!
   Kram påe r!

   Radera