måndag 9 maj 2016

Lystra+Enter=sant

 I söndags åkte jag med Lystra till Enter för att de kastrerade hanarna vi träffade i lördags var så intresserade. Vi vågade inte chansa och vänta en dag till, trots att vi kanske inte var helt säkra att hon var klar för parning.
Uppfödaren Linda var bortrest så jag och Enters ägare, Christina, hjälptes åt.
Nästan direkt när vi kom dit kändes det som om Lystra skulle sätta helt stopp. Hon bet ifrån och skrek åt Enter då han försökte kliva upp. Men när Enter hade fått flörta en stund så kom Lystra igång. Visst vill hon ha Enter! Utan tvekan!
Enter är nedklippt sedan en tid tillbaka, men nu håller de på att spara ut pälsen igen. Runt huvudet håller han på att ha allt mer päls. Det räcker till en tofs i alla fall.
Han har den där silvergrå färgen som jag tycker är så snygg! Han föddes svart, men schapendoes ändrar pälsfärg genom hela livet. 
 Vilken gentleman han var, Enter! Jag blev mycket imponerad eftersom jag vet hur energisk han är och hur framfusig han ibland kan vara. Mellan Lystra och honom klickade det och han lyssnade så jättebra på hennes signaler. Duktiga var de, båda två. Enters matte blev imponerad på sin egen hund.
Lystra är en liten mjukis, så jag var faktiskt lite orolig att hon skulle bli lite låg, men det behövde hon aldrig bli då Enter var så trevlig.
 Ja, bilderna blev inte så snygga - två totalt utpumpade hundar som kämpade i värmen. Viljan fanns men nåt stämde inte riktigt. Nej, hon var inte riktigt klar ännu...
Vi beslutade att bryta och idag blev det progesterontest som visade att vi behöver åka imorgon, tisdag. Hon hade troligen ägglossning igår och då brukar det vara bäst att para ca 2 dagar efter.
Om ni visste vilken fantastisk utbildning jag får på köpet i hela det här äventyret!! Det är verkligen lärorikt. Det är mycket att tänka på, och många små tips och trix som man som vanlig hundägare aldrig tänker på. Väldigt spännande!
Jag är imponerad på Lystra också. Vad stark hon är, vad hon höll sig lugn och vad schysst hon var mot sin snygga kille. Enters matte tycker så mycket om Lystras ögon, och det har hon helt rätt i - de är väldigt vackra!
På bilden ovan ser han så stor ut, men han är en medelstor hane på ca 47 cm. Man upplever honom inte som stor när man träffar honom. Det mesta är päls. Och med tanke på att Lystra är så liten så är det ju en stor fördel att han inte är så stor. Men båda har en tydlig könsprägel, precis som vi önskar.
Christina berättade att de kört igång med lydnadsträningen igen och att det är en ren och skär njutning att träna med Enter. Han har ett enastående fritt följ och är enormt föremålsintresserad vilket gör honom lättbelönad. Kul att ha en sån hund som pappa till Lystras valpar! Kommer bli ena riktiga pärlor, tror jag!
 Båda hundarna kylde sig genom att ligga på den bara jorden. Här är det Enter som rullar sig.
Men inte för långt ifrån Lystra - hon kan ju försvinna....
Den här sista bilden fick jag skickad av Christina efter att vi hade åkt. Jag tycker han är så mysig och trevlig! Kommer verkligen bli ljuvliga valpar om det tar sig. Det är jag övertygad om! 
Matte Christina är en av de mysigaste människor jag träffat också. Man känner sig så välkommen!
Och imorgon bär det iväg till Falköping igen! Jag är så otroligt pollenallergisk så jag har inte kunnat jobba idag, men nu på kvällen är det bättre. Får se om jag kan jobba imorgon.
Men en parningsresa måste jag orka. Finns liksom inget alternativ!
Håll tummar, tassar och tår för oss!

3 kommentarer:

 1. Va spännande!! Ja det är verkligen en riktigt spännande resa du har framför dig, jag lovar!! :)
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen spännande! Hoppas, hoppas det blir bebisar!
   Vi hörs
   Kram

   Radera
  2. Verkligen spännande! Hoppas, hoppas det blir bebisar!
   Vi hörs
   Kram

   Radera