torsdag 21 april 2016

Löptiks-träff

Idag hade vi bestämt träff med Anne och hennes mexikanska nakenhund Jasmin som just nu höglöper. Anne var nämligen inne på Hundcenter häromdagen då jag beklagade mig över att Lystra aldrig kör igång, och då erbjöd hon en liten löptiksträff med Jasmin med förhoppningen att Lystra tar efter. 
De trivs dessutom så bra ihop, de här två. Sprang och jagade varann och lekte. Fast man såg tydligt att Lystra var hemskt intresserad av Jasmins bakdel....Hundar är ju lite smått äckliga.... fast det var ju det vi ville....
Lystra brukar i vanliga fall inte vara en hund som fastnar i doftfläckar, men just nu är det verkligen så. Hon tycker att alla kissfläckar är så oerhört spännande och kollar in dem lääänge. Ofta kissar hon själv över de kissfläckar hon tycker luktar av en annan tiks löp. Så nu är det nära!!
Det där med att kissa över en annan hund kiss är inte dominans, som en del tror. Det skulle i så fall innebära att min mjuka lilla Lystra skulle vara dominant just nu och så är inte fallet. Det handlar dock om flockbeteende och i detta fall könsdrift. Så det är bara att slappna av. Skönt va!
De är ganska precis lika gamla, de här två, och har känt varann sen de var småttingar
Så de har så roligt när de träffas bara de två. Jasmin och Anne brukar vara med på hundpromenaderna med Hundcenter, men då är det lite för mycket intryck för Jasmin, så då tittar hon inte ens åt Lystra. Då försöker hon hålla koll på alla runtomkring.
Men såhär är hon väldigt lekfull och busig. Snäll är hon också! Väldigt språksäker och snäll
Har jag berättat nån gång hur glad jag är över alla fina vänner med hund jag har omkring mig? Är fantastiskt tacksam och glad! Det är så roligt också när man har en sån social hund själv, att kunna umgås med vem som helst.
Mexikansk nakenhund är en urhundsras som har många språkliga små detaljer som många andra hundar har fått allt mindre utav. Det är så roligt att se hur tydlig hon är. Många nyanser och väldigt, väldigt tydliga lugnande signaler.
Det kom en kolsvart afganhund rakt emot oss med sin matte bredvid sig. Vet inte riktigt vad de höll på med, men Jasmin tyckte nog att de kom för rakt på och att de faktiskt egentligen inte borde kommit så nära över huvud taget. Den var väldigt vacker, men som sagt lite konstigt att de bara klampade rakt emot lösa, främmande hundar sådär. Nåja, det gick ju bra. Vi gick därifrån.
Målet med träffen var ju, förutom att ha trevligt tillsammans en stund, att Lystra skulle ta inspiration av Jasmin för att börja löpa själv. Och jag kan lova att hon tog chansen att inspireras!! Hon kollade närgånget in Jasmin och vad det var som försiggick
En närsynt schappe.....
...och Jasmin var inte den som var snål med tillåtelser, heller. 
Kom igen nu, Lystra! Kom igen!! Snälla pleeeaaaase!!!
Ja, ni känner ju mig vid det här laget - såklart blev det en poseringsbild också!
Jasmin ville först inte hoppa upp på bordet, men när hon sett hur glatt Lystra gjorde det så gick hon med på det till slut. Och kolla vilken fin bild det blev!!
När vi började avrunda vår lilla träff såg vi på himlen hur det snabbt tornade upp åskmoln på himlen. OJ, bråttom, bråttom! Anne hade bilen, men jag hade gått dit och hade ca 15-20 minuter tillbaka hem. Ungefär 2 minuter efter att jag stängt dörren här hemma så öppnade sig himlen! Snacka om tur!
Och imorgon är det helg också! Underbart!
Jag har fått in beställningar på två hundhalsband som jag ska knåpa med i helgen. Sååå kul!!
Ett fast halsband som ska användas som arbetstecken för hunden framförallt, samt ett halvstryphalsband av en ny modell som jag tänkte testa.
Jag ska vila mycket också. Det är tuffa veckor man har ibland....Det där med att råka ut för en viltolycka är inte så bara...och så allt annat, mer normalt, man gjort i veckan.
Måste ha några lugna helger innan parningsresorna kör igång också. Det blir nog en hel drös med resor till Falköping dit det är 3 timar enkel resa. Kommer bli lite tufft! Men det är det värt om uppvaktning och parning får gott om tid på sig. Naturligt ska det va. Dessutom är det större chans att det tar sig vid flera parningar. Vi har räknat med att åka dit en rad med gånger.
Men det är då det. Nu är det NU och jag ska vila. Må så gott

1 kommentar:

  1. Hoppas hon kommer igång snart lilla Lystra! Här går det också och väntas på löp men icke.....vad är det med våra tjejer?!
    Kramar!!

    SvaraRadera