tisdag 5 april 2016

Löp i sikte?

När man sett tecken på löp sen januari, när vovven kissar 6-7 ggr varje långpromenad, när det ska tvättas rumpa så frenetiskt att sonen snart flyttar hemifrån och då alla hanhundar tycker hon luktar MUMS och det varit så på tok för länge....så är det till slut lätt hänt att man ger upp hela hoppet och tänker att det nog blev ett "tyst löp" som man missat. Läs om tyst löp HÄR
Ja, kalla mig pessimist men jag har i stort sett gett upp nu....Hon kommer aldrig löpa!!
Nu när allt är klart för parning och valpar så blir väntan extra lång. Pust å stånk!
Men så plötsligt kom ett efterlängtat sms...
Idag skickade nämligen rottweilerhanarna Yrjas och Boss, som bor ett par kvarter bort, ett sms och berättade att nu händer det snart saker på Vesslingegatan där vi bor. Det luktar nämligen nåt alldeles fantastiskt mumsigt här, säger de!
Förra löpet fick vi ett likadant sms från Yrjas knappt en vecka innan Lystra började löpa. Så visst ska jag erkänna att min skepticism minskade en liten aning... Att säga att jag blev hoppfull är en klar överdrift, men minskad skepticism kan jag sträcka mig till. Tänk om de har rätt även den här gången!! Börjar onekligen vara dags!
Så håll nu tummarna tillsammans med oss att våra sköna polare har rätt och att hela det här vårliga äventyret får ta sin start. Jag tror att det är ett par av er läsare som är lite extra nyfikna också....En fågel har kvittrat om att nån av er är lite sugen på en alldeles egen mini-Lystra till sommaren ;)
Igår var jag och Lystra på Hundcenter och planerade lite roliga saker som kommer hända under våren. Följ Lindesbergs Hundcenters blogg http://lindehundcenter.blogspot.se så får ni veta nyheter därifrån. 
Lystra var som tokig av glädje över att få vara där!
Jag kan berätta att en mer nyfiken hundras än schapendoes finns inte. Lystra kliver dessutom upp i knät på alla som sätter sig en stund. Hon klämmer sig in mellan människa och bord och lägger hela frampartiet i någons knä. Eller varför inte kliva upp och lägga sina framben om halsen på människan!
Hon undersöker allt som finns på platsen med en noggrannhet som är otrolig.
Caroline hade sina hundar Marin och Robin där och Lystra tog varje litet gnäll eller sträckning som en lekinvit och var snabbt framme och var beredd på bus!
En gång stod hon och Robin och tittade varandra djupt in i ögonen på golvet. De såg för söta ut. Länge stod de så.... Inget hände, men man undrar vad de snackade om.
Det är nåt med Lystra som gör att det aldrig blir konflikter om resurser eller sånt. Hon är helt enkelt så sorglös och oförarglig
Hittade en mysig beskrivning på rasen i tidningen Härliga Hund som ni kan läsa här: SMART STUDSBOLL SOM GILLAR SOFFMYS
Ikväll blir det ullsmyckes-tillverkning, tror jag. Vår pudel/papillon kompis Sally har blivit vårklippt och jag fick en påse med pälsen som ska bli broscher till Monika. Ska bli roligt att testa! Hon har väldigt pudelliknande päls - Sally alltså! Inte Monika! Hihi. 
Får se hur det blir.
Har varit en riktig heldag idag, så det blir i alla fall en lugn kväll med mycket vila!

3 kommentarer: