lördag 16 april 2016

Foto, naturliv, bilbur och om att vara kreativ.

 Igår eftermiddag åkte jag och maken till Fjärilsstigen med Lystra. Det var inget bra väder, men vi klarade oss ifrån regnet
 Lystra sprang och hade så kul och vi gick en liten vända
  Det är så mycket lättare att uppleva naturen tillsammans med en hund. 
Lystra blev kammad igår, så hon är inte så snygg i pälsen. Tokigt att de blir fulare efter att man idkat pälsvård på dem. Man kanske borde låta bli helt. Eller, näe.
 Just nu pågår en tävling på Lindesbergs Hundcenter där jag blivit involverad. Vi närmar oss nämligen 1000 gillningar och då blev det en tävling med priser. Däribland presentkort i butiken och en timmes photoshoot med mig där jag fotar vinnarens husdjur. Vi har fått massvis med intresserade deltagare och det rasar in gillningar av sidan. Kul!
Det kommer bli en officiell dragning när vi nått målet.
Dessutom närmar sig 5-års jubileum för Hundcenter så det blir nog till att fira också.
Det är roligt att det händer så mycket just nu. Och jag är tillräckligt pigg för att vara med.
 Det är svårt att fota detaljer när ljuset är så minimalt som det var igår. Det var ju nästan kväll när vi var där ute också. Tror klockan var 18. Då är det svårt att få tillräckligt med ljus för att just fota tydliga detaljer. Framförallt om objektet är kolsvart....
Jag har pysslat med att skaffa en större bilbur den senaste tiden. Vi har en liten Volvo V50 och den är verkligen inte gjord för hundfolk! Åtminstone inte om man har två mellanstora eller stora hundar.
Så efter att ha köpt fel en gång och fått sälja den igen, så har vi nu beställt grindar istället.
Valet föll på Artfex som man kan anpassa till den bil man har. Man behöver inte skruva fast eller liknande som gör inverkan på bilen. Vi har beställt med avdelare för två hundar eftersom vi hoppas att vi i sommar har just två hundar!
Enda nackdelen med dem är att man öppnar luckan uppåt och en del vittnar om att man slår i huvudet ibland. Jag ska nog kunna vänja mig, tror jag... Grindarna har kommit och jag ska hämta dem på måndag.
 För övrigt har jag också beställt mer paracord-grejer och ska testa att göra en sele till Lystra. Tror faktiskt att den kommer bli bra. Jag återkommer om det.
 Jag har, sedan jag blev sjukskriven för utmattning, bestämt mig för att släppa min kreativitet fri eftersom jag har så mycket sånt inom mig. Jag är en estet i själ och hjärta.
Det betyder i förlängningen mer foto, mer ullsmycken, mer paracord och annat som innebär skapande. Jag tror att många slutar med sånt när de blir vuxna. Det är liksom inte riktigt tillåtet att hålla på med sånt som man gjorde när man var liten. Jag har t ex slutat helt att rita, men som barn och tonåring ritade jag varenda kväll, nästan. Om man har en estetisk eller kreativ ådra så mår man inte bra av att bromsa eller stoppa undan det. Jag är överlycklig att jag nu hittat former som jag trivs med.
Jag sjunger och spelar piano också. Just nu sjunger jag i kör. Men tyvärr lät jag den biten bli för mycket prestation (jag ställde upp och hjälpte till med musiken utan att jag egentligen ville) och då tappade det lite av sin tjusning. 
Balans! Det svåra ordet! Balans mellan vila/prestation, skapandevilja/prestation osv. Inte alls lätt
Jag har bestämt mig för att säga nej mer, och samtidigt säga ja till sånt jag tycker är roligt men kanske inte lika "nyttigt". En hel del av mina intresse är ju inte direkt nödvändiga - men för mig LIVSnödvändiga och bidrar till välmående!
 Jag skulle vilja dra iväg till skogen och spåra nån dag, men det kan man ju faktiskt göra på vardagar också. Kanske det blir lite spår på måndag efter jobbet. Vi får se.
Spåra är så härligt icke-prestations-fokuserat. Dessutom älskar Lystra det och jag får lite motion. Spåra efter en liten bit älg/rådjur är inte heller nödvändigt....men så oerhört givande ändå!
Nu ska jag göra lite och ingenting även resten av dagen. Kanske börja lite på den där selen...
Hoppas ni får en bra fortsättning på helgen. Sköt om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar