fredag 11 mars 2016

En stund i trädgården

 Nu när solen visar sig börjar det va dags att använda solstolarna igen. Så, fram med stolen, lägga på fårskinnet, hämta boken och njuuuta! 
Lystra tog min stol och jag fick tjata en stund innan hon var beredd att lämna över den till den rättmätiga ägaren....MOI!
Boken lånade jag på bibblan som inspiration till träning. Den heter "Hundlekar - stimulerande träning för smarta hundar". Ibland får man idétorka och då brukar jag låna böcker eller leta Youtubeklipp. Jag har också planerat en aktiveringskurs nån gång framöver, och då är det jättebra att hitta inspiration på olika sätt. Den är bra också, för den trycker på vikten av positiv förstärkning och klickerträning för att stärka hundens självförtroende.
Jag blev under läsningen och fotograferingen väldigt brun på häger kind, medan den vänstra hölls i skuggan. Hehe. Nåja, det är säkert nån ny trend på gång där jag går i bräschen med min brun/vita nia
 Lystra lekte i snön för det mesta, men en stund satt hon bredvid mig och spanade på förbipasserande på gatan. När hon var liten jobbade vi mycket med att hon inte skulle skälla på de som gick förbi, men det gick i stort sett över av sig självt när hon fick mer självförtroende. Nu tittar hon mest bara
 Den här helgen ska vi på utställning igen. På söndag bär det iväg till Strängnäs. Den här gången är 11 schappar med sammanlagt, men man vet ändå aldrig hur resultatet blir. Som vanligt hoppas jag på excellent. Ett till CK vore skoj, så man är med och tävlar om certen sen. Lystra har ju fått vara med i den vackra skaran ungefär hälften av de officiella utställningarna vilket är väldigt kul!
2 reservcert har hon och då man varit så oerhört nära så känner man förstås lukten av cert....Men jag är medveten om att konkurrensen är hård och att Lystras nätta lilla väsen inte alltid går hem hos alla domare. En del gillar bättre de schappar som är lite större, även om jag också vet många som tycker helt tvärt om.
Själv tycker jag att Lystra skulle kunna ha mer temperament när vi ställer. Visa upp sig lite. Men hon är och kommer troligen förbi en snäll och mjuk tös, som gärna lämnar över centrum-arbetet till andra. Själv är jag glad över det mjuka temperamentet, eftersom hon aldrig är dum mot nån, men lite mer självförtroende skulle inte alls göra nåt. 
Men det kommer nog med tiden.
Jag vet att hon rör sig bra och är rastypisk, så jag är nöjd även utan nån stor framgång i ringen.
Det här blir sista utställningen innan Lystra blir mamma. Får se hur mycket vi ställer sen.
 Se så vackert pälsen glänser i solen. 
Nu, sedan jag dragit ner på borstningen till att bara kamma utvalda delar nån gång i månaden så börjar pälsen blir riktigt fin, faktiskt. 
Jag kammar nästan aldrig pälsen på bakdelen och är väldigt försiktig med pälsen på svans samt bröst.
Jodå, även jag kan lära mig....

 Mosa ner skallen under snön är liksom bara SÅÅÅ mysigt!
Hon hittade två leksaker under snön, och jag undrar vad det var hon hittade här...
Hon kanske plötsligt trodde hon var en grythund, för hon grävde med sån frenesi
Kolla på filmen, får ni se
 Jodå, nog är det en långhårig Jack Russel vi har att göra med!
Nåt napp blev det dock inte. Vi får se när snön försvinner vad det egentligen är som ligger därunder
 Vi ägnar alltmer tid i vårt hobbyrum, jag och Lystra. Här inne sitter jag och bloggar, gör halsband och smycken och ibland sitter jag här och läser i soffan.
Det är bra att hon blir van att vara här inne, för det här ska bli valprum så småningom. Det är inte så länge kvar nu, hoppas vi. Vår älskade Enter går omkring och väntar på sin flickvän.
Men för min del så gör det inget om hon väntar några veckor till på att löpa. Jag har ingen brådska.
 Jag hoppas ni får en jättehärlig helg!
Själv återkommer jag på söndag eller måndag med information om hur det gick på utställningen.
Må så gott!

3 kommentarer:

 1. Det kommer gå jättebra för Lystra på söndag. Själv ska jag dit med Lilly imorgon 51 st frallor anmälda, ja ja det blir som det blir! Lycka till på söndag vännen!!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det...Tack!
   Lycka till, vännen! Enorm konkurrens i frallaringen som vanligt, men Lilly är en läckerbit så det går nog bra.
   Kram!!

   Radera
  2. Hoppas det...Tack!
   Lycka till, vännen! Enorm konkurrens i frallaringen som vanligt, men Lilly är en läckerbit så det går nog bra.
   Kram!!

   Radera