tisdag 23 februari 2016

En kväll med hundinstruktörerna

Ikväll hade vi instruktörsträff på Lindesbergs Hundcenter då vi hundinstruktörer planerade årets kurser. Vi var 5 st instruktörer (1 saknades pga sjukdom) och det är ett härligt gäng kvinns i sina bästa år och med varierande bakgrund.
Jag tog med Lystra till träffen eftersom vi är ensamma hemma i veckan och Lystra annars skulle bli själv hemma.
Sån tur att Caroline hade med sig sina två hundar också. Lystra har aldrig träffat dem och nog tyckte hon det blev lite konstigt från början. Hon brukar bli lite osäker när hon möter större hundar.
Men den här 3-åriga collietiken fastnade hon lite extra för
De rasade runt och lekte en stund innan instruktörsmötet tog över och det blev lugnare 
Två vallhundar, med samma lust att leka jaktlekar. Nästan svårt ibland att veta vem som jagade vem
 Lilla pudelkillen tyckte att Lystra var snygg och struttade omkring och fjäskade för henne. Men han gillar inte när det leks för vilt, så han fick inte vara med när de andra två röjde.
Sen satt vi och hade vårt möte och alla tre hundarna var så lugna och skötsamma. Pudeln ville dock helst vara med Anneli som hade butiken, så han grät efter henne med jämna mellanrum. 
Det som är lite roligt är att Caroline som äger hundarna var nära att köpa en schapendoes när hon istället köpte ännu en collie, som hon hade erfarenhet utav sedan tidigare. Men Lystra gjorde sitt bästa för att få henne på andra tankar....hihi. OJ, vad Lystra gick runt och samlade in pussar och gos under mötet. Bordet runt gick hon.
Hon var så lycklig när vi gick hem efteråt, så hon tittade på mig, gnydde till på sitt speciella sätt och snurrade runt i glädje. Hon brukar berätta för mig när hon är sådär extra lycklig. Då blir mattehjärtat lite extra varmt. Ungefär som när ens barn har haft en riktigt, riktigt rolig dag! Då är mamman också lycklig!
Äntligen blev det av ett köp av dragsele samt draglina med expander. Jag och Lystra ska börja åka skidor och Lystra ska få dra lite med cykel också. 
Nu är det bara skidorna som fattas. Än finns det snö här, men framförallt ska vi träna på skidor med start nästa år, då det eventuellt blir en hel del vistelse i Sälen.
Tänkte också köra lite markdrag tills dess. Men inte i vår om det blir valpar, förstås.
Mer om dragträningen framöver.

2 kommentarer:

  1. Önskar jag hade varit med men här ligger man nedbäddad. Som tur är har jag tre levande värmedynor i sängen :)
    Kramar!!

    SvaraRadera