söndag 28 februari 2016

En enastående vacker helg

 Den här helgen har vädret varit helt underbart!! Riktig vårvinter!
På tidiga morgonen runt -10 och med den strålande solen så har dagstemperaturen varit alldeles perfekt för långa promenader. Och långa promenader, det har det verkligen blivit. Både fredag, lördag och söndag blev det sånt. Lördag och söndag fick jag faktiskt med maken också. Han har ett ichiasbesvär som brukar hindra honom, men det har blivit lite bättre. Extra mysigt att ha honom med.
På tisdag firar vi hela 19-årig bröllopsdag!!! Tänk det ni! Så i veckan ska vi fira lite. Storfirande blir det nästa år
 Vi gick ut på Lindesjön här i stan igår. Några pimpelfiskare var redan där.
Det knakade och small som isar kan göra, men den var tjock och bra. Sjön är öppen närmare mynningen till ån, men där vi var så var isen tjock.
 Lystra tänker aldrig: "Hmmm, jag ska nog spara lite på energin och ta det lite lugnt...." Nähäe!!
Hon "okynnes-springer" för jämnan! Det tar liksom aldrig slut på energi i de där små benen.
Ofta blir man så full i skratt över hennes aldrig sinande energikälla
 Vill redan nu varna spindelfobiker om att det kommer en spindelbild längre ner. Vet att några är väldigt känsliga för sånt. Själv tycker jag de är lite söta, bara jag slipper ha dem PÅ mig.
 I juni har vi bott i Lindesberg 9 år efter att ha flyttat över 70 mil ifrån släktingarna i västerbotten. Vi trivs jättebra här och kommer bli kvar. Visst saknar man släkten, men vi har det bra här nere i södern.
Och kolla, hur vackert vi bor. Nära sjön och med underbar natur inpå knuten. 
Lagom stort är Lindesberg också
Såklart blir det snörull och gno in snön i ansiktet. Det är ju helt självklart med en schapendoes i sin närhet
 
Ja, så kom vi då fram till den fruktade, hemska, vedervärdiga 8-beningen som gjorde mig så lycklig!!
Nej, jag är inte känslig för spindlar (om de inte flyttat in i min sovsäck, eller så...)
Den här krabaten hade nog vaknat lite väl tidigt och skulle nog behöva hitta tillbaka till sin egen sovsäck några veckor till. Men jag förstår honom att han ville ut en stund i den härliga solen.
Igår hade vi en fluga inne i huset också. Även den lite vår-förvirrad.
Så nu börjar den här härliga vår-tiden! Älskar, älskar, älskar!!
 Igår var jag och sonen till Örebro och shoppade hyllor, lådor och lite annat. Sen när jag kom hem så jobbade jag nån timme i mitt hobbyrum med att sätta upp hyllorna och ordna bland alla grejjer. 
Det här rummet ligger på nedervåningen, bredvid hallen och vardagsrummet i husets hjärta, och här inne sitter jag gärna och pysslar med ull, paracord eller bara sitter och läser. Här inne  har jag också de flesta hundgrejer, trimbord, hundens vitaminer, träningsgrejer mm. Dessutom symaskinen och alla sygrejer inkl. tyger mm.
I det här rummet ska valparna födas och bo de första veckorna innan de flyttar in i vardagsrummet/köket. Så här ska också så småningom rymmas en valplåda. Det kommer bli alldeles utmärkt!
Det är inte riktigt fördigfixat ännu. Lite mer ordning ska det bli på alla attiraljer jag har. Det blir en hel del när man pysslar som jag gör. Hur gjorde jag egentligen innan jag fick det här rummet? Jo, just ja....då hade jag inte börjat pyssla så mycket ännu...
 När vi ändå var i Örebro igår så tog vi en tur till IKEA där jag beställde ett skåp till vardagsrummet. Samtidigt blev det köp av en lektunnel mest för skojs skull. Lystra fick testa att hämta lite godbitar där inne. Lite läskigt var det minsann, men hon lyckades gå ända in till mitten av den
 ....men nog tyckte hon att jag borde hjälpa till lite mer än jag gjorde!
"Hallå, matte! Hämta godiset nu!!"
Jaha, det var allt för denna gång. Söndagen kommer bli ganska lugn nu efter den långa promenaden. Pyssla lite, tvätta lite mer kläder, laga lite mat och sånt där familjegöra
Må så gott!

3 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder, härligt vårväder!! Klart ni blir kvar här i Linde ;)
  Visst är det kanon med ett eget "hundrum" Va fint det blev.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen!
   Jo, nog blir vi kvar här! Du bor ju här!
   Ja, det är lyxigt med eget rum. Där trivs jag fint!
   Kram, kram

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera