torsdag 7 januari 2016

Sytt hundtäcke

Idag när jag klev upp var de -20 grader och t om Fluffhunden med all sin päls tyckte det var lite kallt.
Hon behöver sällan täcke, men enstaka gånger har jag saknat ett fodrat täcke som går ner över bakdelen ordentligt och håller musklerna varma.
Men jag har ju sytt några täcken förut och då jag hade lite tid över idag så satte jag mig och sydde.
 Jag mätte Lystra och gjorde ett mönster i papper först. Mönstret utgår från
och jag tycker verkligen det är en jättebra mall för att göra ett mönster. Jag testar mönstret på hunden ett par gånger innan jag syr färdigt.
 Det blev fleecetyg med elefanter på utåt och det fodrades med svart tyg som inte gör pälsen elektrisk
 Maglappen gjorde jag extra stor och då man har en tik kan den ju gå lite längre bak under magen.
Jag ska eventuellt korta av täcket framtill så hon får full rörelsefrihet med frambenen. Men det är ju lätt ordnat
 Området runt baken är jag extra nöjd med. Det var precis så jag ville ha. Ett täcke som går ner över rumpan och låren håller musklerna varmare än om det är kortare och inte går ner lika långt. Hon blir liksom innesluten hel och hållen
 Så nu kan Lystra vara ute även om det är kallt.  Det kommer nog inte bli sådär väldigt flitigt använt eftersom Lystra inte är frusen, men det är bra att ta till ibland. Vi är ju norrlänningar också och när vi hälsar på släkten kan det ibland vara enormt kallt. Idag var det t ex 30-35 grader kallt där uppe. Myggfritt, som vi brukar kalla det. Då räcker det ju fint med ynka -20, måste jag säga.
Ibland funderar jag på att börja sy hundskor också. Det fastnar ju lite snöklumpar mellan trampdynorna ibland. Inte så skönt!
Här ser man täcket och magplattan. Som ni ser är magplattan ganska stor och värmer bra under magen
När jag har handlat hem band och plastknäppen så kommer jag sy fast det istället för det rosa knytbandet. Jag syr fast det på samma sätt och knäpper på ryggen precis som utformningen är nu.
Det var allt om dagens sömnad
Film från igår när jag och Lystra följde med maken och grannen till skidspåret. Medan de åkte längdskidor så lekte jag och Lystra. De var bitande kallt. 
Vi gick omkring på området och klättrade på allt vi kunde hitta.
Lekte "putt-leken" då jag puttar henne och springer ifrån. Den älskar hon och springer efter och vill brottas mera.
Dessutom kampade vi med kopplet och jag använde det som belöning då hon valde mig istället för att springa efter de som åkte skidor, vilket hon ville ibland. Jag hade henne lös och behövde vara rolig för att hon skulle stanna hos mig.
Det var många som åkte skridor - det är väl träning inför Vasaloppen och stafettvasan. 
Tyvärr tappade jag mobilen i snön och fick strosa omkring i typ en timme extra för att leta den. Den hade garanterat legat kvar till sommaren om inte min man visste hur man spårar upp den via nätet och kunde se exakt var den låg via satellitbild. Den hittades en bit nere under snön. Fantastiskt! Som tack till min älskling gör jag hemmagjord sushi till familjen idag. MUMS!

3 kommentarer:

 1. Åååå va duktig du är!! Vilken tur med mobilen.
  Kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara!
   Ja, tänk att vi hittade mobben! Tur!!
   Kramen

   Radera
  2. Tack rara!
   Ja, tänk att vi hittade mobben! Tur!!
   Kramen

   Radera