söndag 24 januari 2016

Paracord-halsband

I veckan har jag börjat pyssla med paracord.
Det är egentligen fallskärmslinor som man flätar och knyter med olika metoder för att forma lite allt möjligt. Det är främst min svägerska som har inspirerat mig att testa, eftersom hon gör mängder av hundhalsband både till sina egna hundar och till andras hundar. Många av halsbanden ser man på hennes blogg https://boxerilmedstil.wordpress.com
Här är ett armband. Mitt livs första paracord-armband. Som knapp gjorde jag en speciell knut som kallas diamantknut. Då fortsätter man bara med linan i samma stycke som själva armbandet och gör "knappen". Fungerar klockrent. Den gröna färgen kanske passar bäst till en ungdom och är inte nåt jag själv egentligen känner mig bekväm med så ofta.
Såhär har jag gjort när jag gjort hundhalsband. Inte världens smidigaste sätt att spänna upp sitt arbete, men silvertejpen fungerar i alla fall ganska ok. Det finns speciella ställningar att köpa, men vi får väl se om jag kommer fortsätta med det här. I dagsläget köper jag i alla fall ingen.
Det går åt många meter lina till ett halsband och tar en bra stund att knåpa ihop, men OJ vad roligt det är! Perfekt att pyssla med istället för att se på TV, vilket jag ändå inte är så road av för det mesta.
Såhär ser ett av de första halsband ut som jag gjorde med hjärtpärlor från ett barnhalsband sedan våra barn var små. Jag flätade med dubbel tråd, vilket blev lite klurigt, men det blev också ganska snyggt, faktiskt. Halsbandet är inte helt jämnt, men å andra sidan var det ju mitt näst första. Man måste få vara nybörjare.
Jag gjorde det här halsbandet med tanken att det skulle bli 32 cm långt, men kom på att jag måste göra det ett par cm längre i början för att det ska bli den längd jag vill i slutet. Det slukar några centimeter att halsbandet blir lite tjockt
Nästa halsband blev både rätt längd och såg faktiskt snyggare ut. Jag flätade in stjärnor längs halsbandet och satte D-ringen för koppelfäste mitt på, vilket jag tyckte blev snyggare och bättre.
Allteftersom blir man väl duktigare och gör det både snabbare och mer felfritt
Det här halsbandet ligger nu inslaget i sött presentpapper, med franska bulldoggar och kissekatter på, i en väns brevlåda. Hoppas det passar och att de blir nöjda
Jag har redan fått ett par beställningar från vänner, så det blir roligt att få göra fler halsband. Lystra måste ju få ett också. Har bara inte bestämt vilken färg hon ska få.
Jag gillar ju att pyssla. Så nu varvar jag ullsmycken med paracordhalsband/armband/nyckelband mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar