fredag 8 januari 2016

Fredags-bus och nätshopping

 Idag tog vi med grannens vovve Sally på en liten promenad. Vi har träffats lite oftare på sistone och man märker att hundarna trivs allt bättre ihop. Jag hade dem lösa bakom gymnasieskolan och Arenan och såklart blev det lite posering på diverse brunnslock mm.
 Det kom tre gymnasielärare promenerande längs gångvägen och jag lockade med hundarna att vara bredvid gångbanan, vilket de gjorde. Då vek lärarna av mot oss och sneddade över snön. Hundarna blev nyfikna och ville dit, men jag sa åt dem att stanna hos mig och belönade med godis när de valde rätt. Kvinnorna hojtade åt mig att jag hade en välda pli på hundarna och sa att de gärna fick hälsa.
Jag sa varsågod och hundarna sprang och hälsade.
Det är så underbart när det fungerar så bra så man kan lita på vovvarna i de flesta lägen.
Och nog är de väldigt följsamma, båda de här hundarna. Lättsamma att ha med sig!
 De är precis likadana på ett sätt, de här två - ute är det fullt ös och när de kommer in är de lugna. De är inte lugna på det viset att de sover hela tiden, men de är liksom behagliga inomhus och stojar inte.
I skrivande stund ligger Sally bredvid mig på sittbänken vid köksbordet och sussar. Lystra ligger i Biabädden i hallen
 Monika som äger Sally vill gärna att hunden ska få träna att vara med andra hundar och därför tar jag med henne ibland när jag ändå går ut med Lystra. Ibland tar jag bara hem henne så hon får vara hemma hos oss.
 Tidigare kunde Sally säga ifrån när Lystra pockade på och ville leka, eller så lekte hon parallellt med Lystra, men inte MED. Men kolla filmen på hur det såg ut idag!! Det var nästan så Sally tog de flesta initiativen, minsann! Lilla pyret! <3
Visst ser de ut att ha roligt!
 Jag har nätshoppat! En av mina favoritställen att shoppa hundgrejer på är http://www.eurogroom.se/butik/
Idag kom en säck med leversnittar, en dunk med B-vitamin som jag ska börja ge Lystra, en kam med roterande piggar som Lystras uppfödare tipsat om samt ett gäng plastrosetter.
B-vitaminerna ska jag testa eftersom det är bra för pälsen, klorna(Lystra har fått lite mjuka klor)
Tillskott av B-vitamin används med fördel vid t.ex. hård träning, miljöbyte, foderbyte och pälsfällning eller pälssättning. Det här medlet innehåller B1, B6 och B12
B-vitamin brukar också öka aptiten.
Det brukar också ges till dräktiga och digivande tikar.
 De här plastrosetterna är det absolut bästa till hundar med lång lugg. De sitter som berget och är lite söta, tycker jag. De håller jättebra och jag har en hel drös med dem. Rekommenderas stenhårt för hundar med lång lugg. Kostar inte så mycket heller.
Här är kammen med roterande piggar som jag fått rekommendation av Lystras uppfödare Linda att köpa. De roterande piggarna ska göra det lättare att reda ut tovor utan att slita för mycket på pälsen.
Numera kammar jag knappt Lystras päls - bara nån gång i månaden, men benen och bröstet brukar jag behöva kamma lite oftare eftersom det blir lite tovor av vatten och snö.
Återkommer när jag testat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar